Doorgaan naar hoofdcontent

Kleurrijke boekenleggerDit is een mooie gekleurde boekenlegger, al zeg ik het zelf ;-) Hij is geknoopt zoals je vriendschapsbandjes knoopt. Het was een hoop werk, maar hij is mooi geworden! Ik heb hem aan mijn andere oma cadeau gegeven omdat zij graag een goed boek leest.

Reacties

 1. ö daar moet je lang aan gezeten hebben!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook net begonnen met knopen en ben op zoek naar dit patroon, maar kan op het hele internet niks vinden. Het v-patroon opzich lukt me, maar dan twee v-patronen naast elkaar vind ik interessant om te weten. Knoop je die aan elkaar? Heb je hier een linkje van of een korte uitleg?
  Ik ben heel erg nieuwsgierig ;-) Ik wil namelijk zo'n band maken voor een tasje.
  groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Margreet,
   jeetje, het is denk ik zo'n 4/5 jaar geleden dat ik deze gemaakt heb. Ik heb de knoop boekjes uit de kast erbij gepakt en kan hem helaas niet vinden, ik heb geen idee waar ik het vandaan had en hoe ik dit gedaan heb. Misschien kan je iets vinden via google?
   Liefs,
   Mriek

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)