Pagina's

zaterdag 24 juli 2010

Do It Yourself; Chocolaatjes maken



Geweldig als toetje met een meiden avond, maar ook leuk en makkelijk te maken met de kinderen. Deze chocolaatjes zullen alle harten doen smelten! Maar hoe gaan we ze maken?
Nou....


Je hebt nodig:
* een reep melk en/of pure chocolade (kan ook zijn dat je meerdere repen nodig hebt, ligt eraan hoeveel chocolaatjes je wilt maken)
* lekkere dingen die je door de chocolade heen kan mengen. In dit verhaaltje gebruik ik versnipperde stroopwafel, ongezouten pinda's en rozijnen.


Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kleine steelpan.
De steelpan doe je in een grotere pan met water die op het vuur staat.
Je laat de chocolade nu smelten, het water in de grotere pan hoeft niet te koken.


Roer door de chocolade tot je een gladde massa hebt.
Haal de pan uit het water, anders wordt de chocolade te zacht.


Doe de versnipperde stroopwafel in een bakje waar je in kan roeren.


Doe een deel van de gesmolten chocolade over de versnipperde stroopwafel.


Mix de gesmolten chocolade en de versnipperde stroopwafel door elkaar. Het is de bedoeling dat je de kleur van de versnipperde stroopwafel niet meer ziet.


Verdeel het mengsel over verschillende cup cake vormpjes.


Mix de pinda's en de gesmolten chocolade door elkaar. Het is de bedoeling dat je de kleur van de pinda's niet meer ziet.


Verdeel het mengsel over verschillende cup cake vormpjes.


Mix de rozijnen en de gesmolten chocolade door elkaar. Het is de bedoeling dat je de kleur van de rozijnen niet meer ziet.


Verdeel het mengsel over verschillende cup cake vormpjes.


Zet alles in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Je hebt nu je eigen chocolaatjes gemaakt!

Het is allemaal op gevoel, ik heb geen precieze hoeveelheden en tijden. Als je meer chocolade wilt gebruiken per chocolaatje ben je hier natuurlijk helemaal vrij in! Mocht je een vraag hebben plaats dan even een reactie, dan kan ik je helpen!


Ik heb even de koelkast gevuld met chocolaatjes, gelukkig heb ik maandag een meiden avond waarvoor ik ze moet bewaren anders was het vreetmonster wel in mij naar boven gekomen! ;-)

Nog een bedankje aan mijn collega Ginny, van wie ik het chocolaatjes maken heb afgekeken :)

Edit: hoe lang de chocolaatjes houdbaar zijn durf ik niet te zeggen... Een paar dagen in de koelkast redden ze wel :-)

4 opmerkingen:

  1. Oeh, ik kan dit berichtje maar beter niet laten lezen door mijn vriend want dat is een echte chocaholic. Ikzelf ben minder fan van chocolade, maar het ziet er wel erg leuk uit om te maken. Goed idee om er versnipperde stroopwafels door te doen, die vind ik wel héél erg lekker :P

    groetjes Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig heb ik net al een halve reep chocola op, anders was ik vast dit ook nog gaan maken. En opeten :-D
    Leuk met die foto's en dan de tekst er steeds tussen. Toevallig had ik vanmiddag hetzelfde idee toen ik guacamole maakte. Net als een kookboek. leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel later: Ik kwam je site tegen bij het zoeken naar chocolaatjes maken, leuk! Het ziet er lekker uit. Weet je ook hoe lang je ze goed kunt houden? Wij gaan (met kinderen) zelf adventskalenders maken van lucifersdoosjes en zouden deze chocolaatjes daar geschikt voor zijn?

    Ik hoor je bevindingen graag!

    Groetjes, Gisele

    BeantwoordenVerwijderen