Doorgaan naar hoofdcontent

Fotostudio

Ja!!! Na lang wachten en zoeken ben ook ik in het bezit van een kleine fotostudio :D
Een tijdje terug was hij bij de Xenos in de aanbieding en aangezien ik al een tijdje op zoek was wilde ik er wel eentje hebben. Bij de Xenos; 'Sorry mevrouw hij is uitverkocht, volgende week krijg ik hem weer binnen'. Een week later bij de Xenos; 'Sorry mevrouw hij is niet binnengekomen, volgende week zal ik hem voor u hebben.' Weer een week later; 'Sorry mevrouw, hij is niet binnengekomen, volgende week waarschijnlijk wel.' Toen werd ik toch wel redelijk geïrriteerd, 'Uw collega zegt dat al twee weken tegen mij!'. Meneer ging het uitzoeken, ondertussen werd hij nog twee keer naar de kassa geroepen, maar na 15 minuten geduldig wachten kreeg ik het verlossende antwoord. 'Ik heb met het hoofdkantoor gebeld, we krijgen ze over 2,5 maand weer binnen.' Pissig als wat ben ik toen weggelopen.
Maar ja, ik wilde toch wel erg graag zo'n fotostudio, dus ging ik maar op internet zoeken. Op marktplaats vond ik een tweedehands voor een mooi prijsje, mevrouw ging meteen akkoord met mijn bod en vandaag kreeg ik hem binnen :D

Ik heb hem maar even kort kunnen uitproberen omdat we bezoek kregen, maar het ziet er netjes uit :D Ik ben er blij mee! Mijn toekomstige haakwerkjes worden dus in de fotostudio gefotografeerd! :D

Reacties

 1. Zwaar irritant zeg als je zo vaak voor niks komt.

  Gelukkig heb je er nu een. Ik moet de mijne nog uit gaan testen.
  Helaas nog geen tijd gehad.
  Ziet er goed uit! Komen de creaties toch wat beter uit :)
  Heb je er ook lampjes bij?

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je er veel plezier van heb,mijn ervaring is dat ik nog steeds niet echt een witte achtergrond eruit kan toveren. Hopelijk lukt het jou wel en kan jij mij tips geven:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lampjes heb ik er ook bij, een complete set :D
  Mijn voorganger heeft de achtergrond achter het doek beplakt met wit papier, waarschijnlijk had hij er ook last van dat de achtergrond niet mooi wit werd... Ik heb met de eerste 'test shoot' iig geen problemen gehad! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mriek ik zo'n lichttent van http://www.fotocube.nl inclusief daglichtlampen en een goed fototoestel, maar ik krijg het met geen mogelijkheid voor elkaar om een spierwitte achtergrond achter mijn haakwerkjes te krijgen.
  Ik zou dat heel graag willen voor in mijn nieuwe webwinkel maar het lukt me gewoon niet.
  Moet heel veel bewerken in Photoshop of Psp maar dat vreet zoveel tijd allemaal, 'k wil een foto maken en hoppa, het is klaar.
  Dus ik hoop dat jij het wel kan en mij uit kan leggen hoe je dat doet, hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)