Doorgaan naar hoofdcontent

Fotostudio

Ja!!! Na lang wachten en zoeken ben ook ik in het bezit van een kleine fotostudio :D
Een tijdje terug was hij bij de Xenos in de aanbieding en aangezien ik al een tijdje op zoek was wilde ik er wel eentje hebben. Bij de Xenos; 'Sorry mevrouw hij is uitverkocht, volgende week krijg ik hem weer binnen'. Een week later bij de Xenos; 'Sorry mevrouw hij is niet binnengekomen, volgende week zal ik hem voor u hebben.' Weer een week later; 'Sorry mevrouw, hij is niet binnengekomen, volgende week waarschijnlijk wel.' Toen werd ik toch wel redelijk geïrriteerd, 'Uw collega zegt dat al twee weken tegen mij!'. Meneer ging het uitzoeken, ondertussen werd hij nog twee keer naar de kassa geroepen, maar na 15 minuten geduldig wachten kreeg ik het verlossende antwoord. 'Ik heb met het hoofdkantoor gebeld, we krijgen ze over 2,5 maand weer binnen.' Pissig als wat ben ik toen weggelopen.
Maar ja, ik wilde toch wel erg graag zo'n fotostudio, dus ging ik maar op internet zoeken. Op marktplaats vond ik een tweedehands voor een mooi prijsje, mevrouw ging meteen akkoord met mijn bod en vandaag kreeg ik hem binnen :D

Ik heb hem maar even kort kunnen uitproberen omdat we bezoek kregen, maar het ziet er netjes uit :D Ik ben er blij mee! Mijn toekomstige haakwerkjes worden dus in de fotostudio gefotografeerd! :D

Reacties

 1. Zwaar irritant zeg als je zo vaak voor niks komt.

  Gelukkig heb je er nu een. Ik moet de mijne nog uit gaan testen.
  Helaas nog geen tijd gehad.
  Ziet er goed uit! Komen de creaties toch wat beter uit :)
  Heb je er ook lampjes bij?

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je er veel plezier van heb,mijn ervaring is dat ik nog steeds niet echt een witte achtergrond eruit kan toveren. Hopelijk lukt het jou wel en kan jij mij tips geven:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lampjes heb ik er ook bij, een complete set :D
  Mijn voorganger heeft de achtergrond achter het doek beplakt met wit papier, waarschijnlijk had hij er ook last van dat de achtergrond niet mooi wit werd... Ik heb met de eerste 'test shoot' iig geen problemen gehad! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mriek ik zo'n lichttent van http://www.fotocube.nl inclusief daglichtlampen en een goed fototoestel, maar ik krijg het met geen mogelijkheid voor elkaar om een spierwitte achtergrond achter mijn haakwerkjes te krijgen.
  Ik zou dat heel graag willen voor in mijn nieuwe webwinkel maar het lukt me gewoon niet.
  Moet heel veel bewerken in Photoshop of Psp maar dat vreet zoveel tijd allemaal, 'k wil een foto maken en hoppa, het is klaar.
  Dus ik hoop dat jij het wel kan en mij uit kan leggen hoe je dat doet, hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb ­čś│) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek