Doorgaan naar hoofdcontent

Telefoon hoesje

Vorig weekend een nieuwe telefoon gekocht en bij een nieuwe telefoon, hoort een nieuw hoesje.


Ik ging me eraan wagen, zelf een hoesje ontwerpen en natuurlijk haken. Ik heb het wel eenvoudig gehouden, gebruik gemaakt van gemeleerd garen dus geen kleuren wissels of iets, maar wel diverse kleurtjes! Het knoopsgat werd een gok, hoe groot moest die zijn?? Hij past precies, maar bij mijn volgende mag hij iets groter zodat de knoop wat lager kan. Ik denk dat ik dat mooier vind, wat vindt jij?

Reacties

 1. Ik vind 'm super leuk! Ben zelf ook gek op gemeleerd garen! En een schattig hondje heb je!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het leuk geworden! leuke kleurtjes
  knoop hd mss wt meer naar beneden gekunnen maar t misstaat zeker niet.
  Ik heb er ook eentje gemaakt dit weekend mar nog geen foto van genomen... ik ging net iets anders te werk zodat er een flapje bovenaan over komt en dan vast te maken met een knoop
  ik had wel moeite met de lus, maakte een ketting van lossen en heb ze dan vast gezet met de naald en draad... dat had ik anders moeten doen, maar dus binnekort een foto op mijn blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, wat een leuke achtergrond op die telefoon. En natuurlijk ook een heel mooi telefoonhoesje. Ik heb eigenlijk nog nooit gewerkt met gemeleerd garen maar het resultaat is zo mooi dat ik meteen zin krijg om het ook te proberen.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoesje, misschien dat ik er ook eentje ga maken voor mij telefoon, hij slingert soms nog weleens door me tas heen.
  Het is altijd even proberen als je voor het eerst iets maakt.

  Ik zag gister toevallig dat er ook een telefoonhoesje in een vorm van een robot in het nieuwe boekje van mia bengtsson staat die is ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag dat je een berichtje op mijn blog had achtergelaten en ben ook gauw eens op jouw blog gaan kijken. Wat een leuke dingen maak je, ik ben gelijk volger geworden. Zag dat je ook swapt, leuk. Wie weet tot swaps en nog veel haak plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek