Doorgaan naar hoofdcontent

Boeken tip: The Usborne Book of Drawing, Doodling and Colouring

Een geweldig leuk boek (al zeg ik het zelf ;-)) The Usborne Book of Drawing, Doodling and Colouring.

Ik ben hem tegengekomen op de blog van Lucy en vond er gave kleurplaten instaan. Ik heb hem besteld bij bol, in princiepe voor mezelf maar ik ga hem vanmiddag op mn werk ook gebruiken. Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden! ;-)

Hier een klein voorproefje uit het boek:
Reacties

 1. Wat een leuk boek zeg!! Ik wilde wreck this journal ook kopen maar vond het na wat wikken en wegen toch wel erg zonde van mijn geld ........ Ben altijd zo zuinig met mijn boekjes ;-) en vond er mee douchen hahaha wel gewaagd maar toen kwam weer de zuinigheid denk dat ik dit boek wel kan overwegen of staan daar ook opdrachten in die je boek kunnen wrecken......?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marieke Welk van de twee boeken heb jij besteld die van 12,99 of die van 13,99? Gr. Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Chantal
  dit boek hoef je niet te wrecken, het staat er iig niet in. Vrijwillig kan natuurlijk altijd ;-)
  Via bol.com kan ik er maar één vinden:
  http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/drawing-doodling-and-colouring-book/1001004007502920/index.html
  (even kopiëren, plakken) en die heb ik besteld.
  Succes ermee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk boek, hebbe hebbe hebbe :). Die ga ik in mijn wishlist plaatsen hihi. In mijn wishlist, te vinden op http://thearno.blogspot.com (rechterkant) staan nog meer tips van boeken over doodle, mocht je nog andere boeken/titels zoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik heb er ook aan zitten denken om deze te bestellen voor mijn oudste zoon. Hij heeft ook een kleurboek waarin je graffiti's in moet kleuren. Ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek