Doorgaan naar hoofdcontent

Wreck this journal #01

Wreck this journal van Keri Smith, heb je daar al eens van gehoord? Ik in ieder geval niet tot ik er een stukje over las in het tijdschrift Flow.

Het is een boek waarin er allemaal uiteenlopende opdrachten in staan om je creativiteit de vrije loop te laten gaan, eigenlijk een soort dagboek, met op iedere pagina een inspirerende, creatieve opdracht.

Gister ben ik begonnen en ik mocht meteen het leukste werkje aller tijden doen *ahum*...

Marieke ging aan het werk met haak etuitje vol stiften... Ik kwam op 90 pagina's uit, maar het kan best zijn dat ik ergens een foutje heb gemaakt :$

De volgende opdracht was crack the spine, zo moeilijk kon dat niet zijn! :D Het jammere is dat het boek nu altijd een stukje open blijft staan, maar het voordeel is dat als je een pagina open legt hij ook open blijft liggen (als je het goed hebt gedaan :D)

Om het af te leren heb ik nog een opdracht gedaan. Dit door gewoon een pagina open te slaan en die opdracht uit te voeren. Ik kwam terecht op bladzijde 60 (waar die nummering wel niet goed voor is xD). Er staat een zwarte cirkel op de pagina met de tekst eronder 'Color outside of the lines.' Ik heb dat op mijn eigen eigenzinnige manier gedaan (zie foto hieronder), hoe zou jij dit gedaan hebben?

Als ik weer een paar leuke opdrachtjes heb gedaan weidt ik er weer een blogje aan! Laat vooral weten hoe jij iets gedaan zou hebben, zo worden we nog creatiever dan dat we al zijn! ;-)

Reacties

 1. Hey dat boekje heb ik hier ook in de kast liggen
  ben er wel aan begonnen maar nooit meer afgemaakt :)
  Op internet vind je veel foto's van wat andere mensen ervan gemaakt hebben. Ik heb het ook ooit kado gegeven aan me tante voor haar verjaardag toen. Succes ermee! Ben benieuwd wat jij ervan maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom er net achter dat er ook een wreck this journal hyves is! Daar staat 1272 foto's die ik nu even aan het bekijken ben :D Daarna weer googelen wat andere mensen ermee gedaan hebben ;-) Ik dacht dat het iets nieuws was, maar schijnbaar bestaat het al een paar jaar xD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf boekje hè, ik heb er ook een. Ik vind hem zo vet. Ik ben alleen zo'n braafje dat alles op de goede volgorde doet, bladzijde voor bladzijde.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er schijnt nog een van zo'n soort boekje te zijn maar hoe of wat dat weet ik niet meer precies.
  Gaat er toch om wat jij ervan maakt! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik heb hem ook al :)! Vorig jaar een keer besteld, ben er toen erg druk mee geweest, maar hij staat nu even in de kast..
  Maar als ik dit zo zie, krijg ik er wel weer zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Caet
  de andere is 'This is not a book' van Keri Smith. Schijnt een soort vervolg te zijn alleen uitgebreider en tijdrovender als ik de reviews op bol.com moet geloven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb m ook binnen!
  Ben er nu al superblij mee, kijken wat ik ervan kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)