Doorgaan naar hoofdcontent

KreaDoe

Vandaag ben ik naar de KreaDoe in de Expo in Rijswijk geweest. Het is geen hele grote beurs met vooral kaarten maken, scrapbook en kralen. Helaas heb ik geen borduurwerkjes, katoen, haakwerkjes en breiwerkjes gevonden. Wel was er één stand met Zpagetti, maar dat heb ik na twijfelen toch niet meegenomen. Dat komt nog wel een keertje ;-)
Ik wist van te voren al dat er niet veel aan handwerken te vinden was, maar het was nu wel erg jaar dat er op de Zpagetti na gewoon niks was... Maar daarvoor ging ik ook niet naar de KreaDoe, ik ging voor bedels en kralen om weer nieuwe sleutelhangers te maken en ik kan je vertellen dat ik goed geslaagd ben! :D 

Wat ik ook heb gekocht is een hele leuke, echte 'Marieke' stempel. Ik ga steeds helemaal glimmen als ik die stempel zie, daarom heb ik hem ook gekocht met een stempelkussen natuurlijk!
Dit is het resultaat na een middagje stempelen en kleuren :D
Ik wordt helemaal vrolijk als ik dit zie :D
Nog een close-upje :D

Waar je mij wel niet helemaal blij mee kan krijgen ;-)

Reacties

 1. Leuke stempels!!
  Ik heb stempels van gorjuss die zijn ook leuk.

  (ps ik heb je even verwijderd en weer toegevoegd want ik kreeg je updates niet in mij dashboard te zien, maar nu weer wel)

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, die stempels, wat kun je als een kind zo blij zijn, he?
  Je maakt prachtige dingen.
  Kom je ook bij mij kijken en meedoen aan de give-away?
  Groetjes, Aafke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marieke,

  Ontzettend bedankt voor je mooie mobielhanger en je lieve, mooie kaart!
  Erg lief van je!!!

  Liefs Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)