Doorgaan naar hoofdcontent

Zpagetti

Zoals jullie hier konden lezen heb ik Zpagetti gekocht op de handwerkbeurs in Rotterdam en daar moest natuurlijk wat mee gemaakt worden... Patroontjes had ik niet, ik ben gewoon gaan proberen... allemaal eigen ontwerpjes dus =]


Dit blauwe mandje heb ik als eerst gemaakt. Hij is ongeveer de zelfde grootte als het mandje van het lieve kleine konijntje, dus een leuk formaat om de zpagetti uit te proberen ;-)


Daarna volgde dit rode mandje, een fikse stap groter dan het kleine blauwe mandje. De bloem is er later pas op gekomen.Gister heb ik de laatste hand gelegd aan deze manden en vandaag de laatste hand aan m'n zelfontworpen zpagetti bloemen (waar ik eigenlijk wel heel erg trots op ben, in één keer gelukt hoe ik het wilde hebben :-D).
Het idee van de bloemen is gekomen omdat de manden eerst zo kaal waren... De bloemen zitten aan de manden vast, dus die raak ik niet meer kwijt :-)
Dit waren mijn zpagetti creaties (tot nu toe(!)), er zit al een nieuw idee in mijn hoofd, maar dat zien jullie vanzelf hier verschijnen! ;-)

Nog even ter herinnering; woensdag 3 november trek ik de winnaars van mijn give away, part 1 en part 2! 

Reacties

 1. Wauw, dat zijn echt heel mooie manden! En de bloemen vind ik ook heel mooi geworden! Proficiat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zijn leuk geworden!!
  Misschien nog een idee voor mij om zoiets te maken
  want ik weet echt niet wat ik met die rollen moet doen..
  het is ook niet zo mijn ding denk ik..

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mriek,

  Net je hele blog doorlopen en wat mooie creaties seg.
  Je hebt een kleurige en fleurige blog met hele mooie foto's.
  Ik ga je volgen.

  groetjes , Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zijn ze!! Lekker stevig hè?! Ik vind ze ook ideaal om iets in te doen! Je bloemen zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel erg leuk! bestaat er een patroon van zo'n mandje? ik heb wel een zpagetti tas gemaakt die eigenlijk een verlengde mand is, maar die kwam er nogal bobbelig uit te zien ;) mocht je tips hebben hoor ik het graag!

  groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Nienie
  in mijn webshop staat het patroon van de zpagetti mand + bloem te koop. Kijk daarvoor op: www.madebymriek.tk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.