Doorgaan naar hoofdcontent

Zpagetti

Zoals jullie hier konden lezen heb ik Zpagetti gekocht op de handwerkbeurs in Rotterdam en daar moest natuurlijk wat mee gemaakt worden... Patroontjes had ik niet, ik ben gewoon gaan proberen... allemaal eigen ontwerpjes dus =]


Dit blauwe mandje heb ik als eerst gemaakt. Hij is ongeveer de zelfde grootte als het mandje van het lieve kleine konijntje, dus een leuk formaat om de zpagetti uit te proberen ;-)


Daarna volgde dit rode mandje, een fikse stap groter dan het kleine blauwe mandje. De bloem is er later pas op gekomen.Gister heb ik de laatste hand gelegd aan deze manden en vandaag de laatste hand aan m'n zelfontworpen zpagetti bloemen (waar ik eigenlijk wel heel erg trots op ben, in één keer gelukt hoe ik het wilde hebben :-D).
Het idee van de bloemen is gekomen omdat de manden eerst zo kaal waren... De bloemen zitten aan de manden vast, dus die raak ik niet meer kwijt :-)
Dit waren mijn zpagetti creaties (tot nu toe(!)), er zit al een nieuw idee in mijn hoofd, maar dat zien jullie vanzelf hier verschijnen! ;-)

Nog even ter herinnering; woensdag 3 november trek ik de winnaars van mijn give away, part 1 en part 2! 

Reacties

 1. Wauw, dat zijn echt heel mooie manden! En de bloemen vind ik ook heel mooi geworden! Proficiat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zijn leuk geworden!!
  Misschien nog een idee voor mij om zoiets te maken
  want ik weet echt niet wat ik met die rollen moet doen..
  het is ook niet zo mijn ding denk ik..

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mriek,

  Net je hele blog doorlopen en wat mooie creaties seg.
  Je hebt een kleurige en fleurige blog met hele mooie foto's.
  Ik ga je volgen.

  groetjes , Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zijn ze!! Lekker stevig hè?! Ik vind ze ook ideaal om iets in te doen! Je bloemen zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel erg leuk! bestaat er een patroon van zo'n mandje? ik heb wel een zpagetti tas gemaakt die eigenlijk een verlengde mand is, maar die kwam er nogal bobbelig uit te zien ;) mocht je tips hebben hoor ik het graag!

  groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Nienie
  in mijn webshop staat het patroon van de zpagetti mand + bloem te koop. Kijk daarvoor op: www.madebymriek.tk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)