Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaakte viool

Een nieuw eigen ontwerpje van mij: een viool. 


Na even zoeken op google naar patronen en foto's van gehaakte violen kwam ik alleen een foto van een gebreide viool tegen. Met die foto en een foto van een 'gewone' viool heb ik deze ontworpen.
Ik vond hem erg leuk om te maken en doordat ik hem niet heel groot heb gemaakt, was hij ook zo klaar :-)

Reacties

 1. wat een leuk idee!! is goed gelukt!!

  en je ander ontwerpje is dat al bijna klaar?
  was er wel benieuwd naar :)

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel :-)
  Jij bedoelt denk ik mijn 'secret project'??
  Die ligt even in de koelkast... :$

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt geweldig! mooi gemaakt.

  Groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk, dat is weer eens iets anders dan een beestje ofzo!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat origineel, weer eens wat anders.
  Echt heel mooi gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @marieke ja dat secret projectje ja.. in de koelkast???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Caet
  niet letterlijk in de koelkast, figuurlijk ;-)
  Letterlijk zit ze in een Ikea zakje in een knaloranje bak, waar ze gezelschap heeft van al mijn half klaare werkjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een meesterwerk! Mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In het echt is hij nog mooier ^_^ Super bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die is super... Heb je daar ook een patroontje van? Mijn dochter speelt viool en zou dit helemaal supermvinden om aan haar viool koffer te hangen!
  Gr miranda

  Saffiertj

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon is te vinden in mijn webshop; www.madebymriek.nl

   Verwijderen
 11. Hoi, heb je het patroontje van dit viooltje voor me? En heb je ook andere muziekinstrumenten?

  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,
   zou je mij een mailtje willen sturen?
   Groetjes,
   Marieke van made by Mriek

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek