Doorgaan naar hoofdcontent

Weekend haaksels

Dit weekend heb ik eindelijk mijn gehaakte baby afgemaakt naar het patroon van Ana Paula Rimoli.


April dit jaar was ik er al aan begonnen en mee gestopt. Gister heb ik één been afgehaakt, het mutsje gehaakt en de benen vastgezet aan het lijfje. Alleen moet ik nog klitteband vastzetten aan de luier, zodat hij echt aan en uit kan. Maar voor nu zit hij nu ook goed :)


Vandaag ben ik druk bezig geweest met een eigen ontworpen Zpagetti handschoen.


Hij is erg groot en zwaar geworden. Maar dat was ook de bedoeling :-)

Nu ga ik verder met mn tweede Snoezel, ik moet alleen nog de oren en hem dan ik elkaar zetten. Die moet deze week wel afkomen ;-)

Reacties

 1. OOO seg wat is jouw baby mooi !
  Echt een schatje , echt knap gedaan hoor Mriek !

  nog een fijne avond , Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent lekker bezig hoor met je to-do lijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is je babypop goed gelukt! Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vandaag over je geblogged voor de swap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief en wat mooi gedaan!!! Kan me voorstellen dat de zpagetti handschoen zwaar is! Is hij voor buiten of voor de 'pannen' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Que simpatico! Es un muñeco muy dulce, me ha gustado mucho conocer su blog y admirar su arte. Dejo mis felicitaciones y saluditos. (O.O) Maika (perdon por escribir en español)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek