Doorgaan naar hoofdcontent

Zpagetti armbanden

Ik heb weer eens wat nieuws gemaakt, aangezien het haken niet zo lekker gaat op het moment was het tijd om wat anders te gaan maken.

En dit zijn ze geworden, vier wikkel armbanden van zpagetti. Twee met kralen en twee met bedels. Alleen helaas, pindakaas, zijn mijn bedels en mijn kralen met een niet te groot gat zo goed als op... dus blijft het voorlopig even hierbij. Maar er komen er zekers te weten meer, ze zijn gewoon te leuk om te maken! :-D

Reacties

 1. Hoi!
  Wat zijn ze leuk! Mooi dat je je creativiteit op deze manier wat kwijt kunt!
  groetjes
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk en wat kan je eigenlijk veel met zpagetti

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn ontzettend leuk!!! nu nog een paar kettingen hoor ;-) Is ook erg leuk om te doen en heel makkelijk!! Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn echt super leuk!!!! Goed idee.

  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die zijn inderdaad erg leuk! Leuk idee ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mriek, wat een leuke armbandjes, schattig. Ik heb op mijn blog een stukje over jou geschreven. Ben nl. jouw swappartner voor "Blog over mijn blog. Ook gelijk volger geworden.

  Groetjes
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek