Doorgaan naar hoofdcontent

boeken tip: Eline's Huis

Vanaf vandaag elke dag rond 20.00 uur een creatieve boeken tip van mij, tot ik door mijn boeken heen ben ;-) 
Hoe kom ik daar zo bij? Ik heb in de huiskamer een hoekje met twee planken; op de onderste plank staat mijn laptop (waar ik nu dus zit) en op de bovenste plank staat mijn verzameling met creatieve boeken. Nou is mijn collectie boeken de laatste tijd nogal wat uitgebreid door de feestdagen en cadeautjes voor mezelf en ik wil ze graag met jullie delen. Misschien komen jullie nog wel leuke 'nieuwe' boeken tegen die je wel leuk lijken. Dus hierbij begint het stokje met boeken die mij inspireren, die jullie misschien ook kunnen inspireren ;-)

Het eerste boek die ik met jullie wil delen is Eline's Huis van Eline Pellinkhof.


Ik heb hem gekregen van Sinterklaas, dus hij is nog niet heel lang in mijn bezit, maar jeetje wat staat hier veel inspiratie in. Er staan verschillende discipline's in zoals borduren, haken, maar ook naaien, stempelen, scrappen, kaarten maken en zeepkettingen maken. Wat staat er eigenlijk niet in?
Met dit boek kan je alle kanten op, voor elke creatieveling staat er wel wat in. Er is ook een heuse 'Eline's huis lijn' met stofjes, stempels, lintjes en kantjes om het echt 'Eline' te maken.

Met het filmpje hieronder kan je een kijkje nemen in het boek, voor een goede impressie.



Omdat er een tweede druk van dit boek gaat komen heeft Eline op haar blog ook een give away! Je maakt kans op haar boek of een Eline's huis materialen pakket. Ik zou zeggen: waag een gokje! ;-)

titel: Eline's Huis
auteur: Eline Pellinkhof
uitgeverij: Tirion Creatief
ISBN: 978-90-4391-374-4

Reacties

  1. He das leuk..! ben benieuwd naar al je boeken.. en gelijk even checken of er voor mij ook iets tussen zit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goede tip! Ik had het boek niet van sinterklaas gekregen....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geweldig boek hè?! Ik ben er ook helemaal fan van!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.