Doorgaan naar hoofdcontent

boeken tip: Helemaal Hoooked

Het tweede boek van de boeken tip reeks: Helemaal Hoooked; meer doen met Zpagetti van Geesje Mosies, Kim Poelwijk en Tessa van Riet. Een samenwerking van Hoooked en Echtstudio.


Je kan van alles doen met zpagetti; haken, vlechten, knopen, met de knifty knitter en tunisch haken en in dit boekje wordt het allemaal uitgelegd. Er staan verschillende patronen in zoals een opbergmand, een sprei, een vaas, een placemat, tassen maar ook Hamlet, het varken, die volgens de amigurumi techniek wordt gehaakt.
Het enige wat ik mis is een patroon voor een poef... maar je kan natuurlijk niet alles hebben.
Dit boekje heb ik ook voor Sinterklaas gekregen en helaas heb ik er nog niks uit gemaakt, maar dat gaat nog zeker een keer gebeuren!

titel: Helemaal Hoooked
auteurs: Geesje Mosies, Kim Poelwijk en Tessa van Riet
uitgeverij: Tirion Creatief
ISBN: 978-90-4391-390-4

Reacties

 1. Weer een leuk boekje!!!

  Ik zat stiekem al te wachten.. wat je vandaag zou laten zien.. :)

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En deze heb ik ook ;-) Maar ik vind hem een klein beetje tegenvallen. Een patroon van een poef staat overigens in het eerste boekje! Ik had gehoopt dat er in dit boek wat meer andere patronen zouden staan. Wat ik wel wil proberen, is de Tunische steek! Die lijkt mij heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Kaatje
  jeey! een fan ;-)

  @ Nancy
  het eerste boekje heb ik niet, vond ik te veel tasjes... In deze staat dan meer variatie... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)