Doorgaan naar hoofdcontent

boeken tip: Helemaal Hoooked

Het tweede boek van de boeken tip reeks: Helemaal Hoooked; meer doen met Zpagetti van Geesje Mosies, Kim Poelwijk en Tessa van Riet. Een samenwerking van Hoooked en Echtstudio.


Je kan van alles doen met zpagetti; haken, vlechten, knopen, met de knifty knitter en tunisch haken en in dit boekje wordt het allemaal uitgelegd. Er staan verschillende patronen in zoals een opbergmand, een sprei, een vaas, een placemat, tassen maar ook Hamlet, het varken, die volgens de amigurumi techniek wordt gehaakt.
Het enige wat ik mis is een patroon voor een poef... maar je kan natuurlijk niet alles hebben.
Dit boekje heb ik ook voor Sinterklaas gekregen en helaas heb ik er nog niks uit gemaakt, maar dat gaat nog zeker een keer gebeuren!

titel: Helemaal Hoooked
auteurs: Geesje Mosies, Kim Poelwijk en Tessa van Riet
uitgeverij: Tirion Creatief
ISBN: 978-90-4391-390-4

Reacties

 1. Weer een leuk boekje!!!

  Ik zat stiekem al te wachten.. wat je vandaag zou laten zien.. :)

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En deze heb ik ook ;-) Maar ik vind hem een klein beetje tegenvallen. Een patroon van een poef staat overigens in het eerste boekje! Ik had gehoopt dat er in dit boek wat meer andere patronen zouden staan. Wat ik wel wil proberen, is de Tunische steek! Die lijkt mij heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Kaatje
  jeey! een fan ;-)

  @ Nancy
  het eerste boekje heb ik niet, vond ik te veel tasjes... In deze staat dan meer variatie... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek