Doorgaan naar hoofdcontent

boeken tip: Kinderbreiboek

Het boek waar al dat handwerken van mij nu ruim een jaar geleden mee begonnen is: Kinderbreiboek van Rina Soffers.

En wat ging mij dat goed af met dit boek: breien. Duidelijke, eenvoudige uitleg in tekst en plaatjes: een kind kan de was doen. Ribbel leidt je in het boek langs verschillende brei creaties. Je begint 'eenvoudig' met een sjaal en je eindigt met Ribbel zelf. Er staan leuke patronen in van eierwarmers, een tekkel, een popje, een tas en wat wel niet meer. Dit boek is zeker een aanrader als jij of je kind wilt (leren) breien!

titel: Kinderbreiboek
auteur: Rina Soffers
uitgeverij: Forte
ISBN: 978-90-5877-476-7

Reacties

 1. Ja, hij is gewoon leuk.
  Ik heb het boek ook en er al vaak iets uit gemaakt.
  Bijv. de muizen als geurzakje.
  Niet moeilijk en toch een gezellig resultaat.
  Groetjes, Marleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt me dat een leuk boek!! Ik ga eens kijken of ik het ergens in de bibliotheek kan vinden, want in de winkel zal het wel niet meer te krijgen zijn, ben ik bang. Maar mijn dochter van 12 jaar wil ook zo graag leren breien, maar ik ben linkshandig en zij rechts, dus is dit echt iets voor haar! Dank je wel voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeps, niet goed gelezen, je schrijft 'een jaar geleden', haha, ik dacht, jaren geleden.. ;-) Het zal dus nog gewoon verkrijgbaar zijn.. groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Nancy
  ik denk dat hij nog wel te krijgen is. Ik heb de derde druk uit 2008.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb hem ook een jaartje geleden gekocht hoor, dus denk wel dat hij nog te vinden moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh die wil ik ook.. ik wil misschien ook nog een keer breien gaan leren.. vroeger wel gekunt maar dat is lang geleden.. leuke tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mriek,
  Wat leuk dat je een bezoekje bracht aan mijn blog (en meer misschien). Nu ontdek ik jouw blog en dit leuke boek. Ook echt iets voor mijn dochter.
  Hartelijke groet,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)