Doorgaan naar hoofdcontent

boeken tip: Kinderbreiboek

Het boek waar al dat handwerken van mij nu ruim een jaar geleden mee begonnen is: Kinderbreiboek van Rina Soffers.

En wat ging mij dat goed af met dit boek: breien. Duidelijke, eenvoudige uitleg in tekst en plaatjes: een kind kan de was doen. Ribbel leidt je in het boek langs verschillende brei creaties. Je begint 'eenvoudig' met een sjaal en je eindigt met Ribbel zelf. Er staan leuke patronen in van eierwarmers, een tekkel, een popje, een tas en wat wel niet meer. Dit boek is zeker een aanrader als jij of je kind wilt (leren) breien!

titel: Kinderbreiboek
auteur: Rina Soffers
uitgeverij: Forte
ISBN: 978-90-5877-476-7

Reacties

 1. Ja, hij is gewoon leuk.
  Ik heb het boek ook en er al vaak iets uit gemaakt.
  Bijv. de muizen als geurzakje.
  Niet moeilijk en toch een gezellig resultaat.
  Groetjes, Marleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt me dat een leuk boek!! Ik ga eens kijken of ik het ergens in de bibliotheek kan vinden, want in de winkel zal het wel niet meer te krijgen zijn, ben ik bang. Maar mijn dochter van 12 jaar wil ook zo graag leren breien, maar ik ben linkshandig en zij rechts, dus is dit echt iets voor haar! Dank je wel voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeps, niet goed gelezen, je schrijft 'een jaar geleden', haha, ik dacht, jaren geleden.. ;-) Het zal dus nog gewoon verkrijgbaar zijn.. groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Nancy
  ik denk dat hij nog wel te krijgen is. Ik heb de derde druk uit 2008.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb hem ook een jaartje geleden gekocht hoor, dus denk wel dat hij nog te vinden moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh die wil ik ook.. ik wil misschien ook nog een keer breien gaan leren.. vroeger wel gekunt maar dat is lang geleden.. leuke tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mriek,
  Wat leuk dat je een bezoekje bracht aan mijn blog (en meer misschien). Nu ontdek ik jouw blog en dit leuke boek. Ook echt iets voor mijn dochter.
  Hartelijke groet,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek