Doorgaan naar hoofdcontent

boeken tip: Lieve diertjes zelf haken & Amigurumi Two!

Lieve diertjes zelf haken & Amigurumi two! Beide van Ana Paula Rimoli.

Lieve diertjes zelf haken, het eerste boek wat ik van Ana Paula Rimoli had en ik was meteen fan. De cute factor van haar amigurumi's is gewoon onwijs hoog! I love them all! Wat vooral leuk is van dit boek is dat je wat grotere ami's hebt, maar ook kleintjes die binnen een avond klaar zijn; zoals dezedeze, deze en deze.
Na haar eerste boek moest ik natuurlijk ook haar tweede boek in huis hebben! Dit deel is nog niet vertaald naar het Nederlands, dus dan maar in het Engels proberen te haken en dit viel mij heel erg mee! In Amigurumi Two! staan ook niet alleen maar knuffeltjes, ook een heuse gereedschapsset, een baby en een gehaakt serviesje!
Boekje drie staat ook al in de startblokken; Amigurumi Toy Box komt in april 2011 uit. I can't wait!!

titel: Lieve diertjes zelf haken
auteur: Ana Paula Rimoli
uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-447-2485-1

titel: Amigurumi two! (Engels boek)
auteur: Ana Paula Rimoli
uitgeverij: Martingale & Company
ISBN: 978-1-56477-922-9

Reacties

 1. owwwwwww eeen 3e boekje!! das zeker goed nieuws!

  ik vind haar boekjes ook allemaal leuk! ga gelijk in de agenda zetten maar jij zal tegen die tijd ook wel het goede nieuws brengen als haar boekje te koop is??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had ook al gehoord dat haar derde boek in 2011 uitkomt. Ben benieuwd naar de creaties die er zullen in staan. Boek 1 heb ik al en boek 2 is besteld. :)
  Haar patronen vind ik ook zo lief, duidelijk én eenvoudig. Voor iemand die graag haakt is één van deze boeken inderdaad ideaal.

  Groetjes,
  Myriam

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)