Doorgaan naar hoofdcontent

Na de Sint komt de...

...Kerst!
En daar horen Kerstbomen bij! Hij staat nog niet, maar ik heb wel al hele leuke gemaakt ;-)


Lief zijn ze hè?! Ze zijn lekker klein en binnen een avondje te maken (inclusief kralen), erg leuk dus voor een koude winteravond (of twee, of drie ;-))
Het patroon van de Kerstboom is te bestellen in mijn webshop.

Reacties

 1. Enig! wat leuk! WAAR HeB JE HET PaTROONTJE VANDAAN??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ahh wat een schatjes zeg!! echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke boompjes....ziet er TOP uit

  Liefs Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjulliewel :-D
  Het is een eigen ontwerpje, patroontje heb ik nog niet...
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die zijn leuk!! En leuk met die kraaltjes!
  Van de week ook maar eens mijn kerstboompje op gaan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaja van dat touw wat je zo in de supermarkt kunt kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn erg leuk! zouden in mijn 'boom' ook leuk staan ;-) Tot nu toe houdt de DAS klei zich goed, maar ik heb er nog geen draad/touw doorheen gedaan, dus ik weet het nog niet.. ik laat ze nog een nachtje drogen en morgen ga ik er mee aan de slag. Het is echt zo gedaan en heel leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een heel leuk boompje ik heb er ook een gemaakt maar die is lang niet zo mooi vind ik....Ik ga je volgen met al die mooie haak werkjes,,,
  H gr Cinderella-creative-wereld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige boompjes! Heel leuk met die kraaltjes. Liefs van Maaike

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)