Doorgaan naar hoofdcontent

Blog over mijn blog - deel 3 - Hoodwinked

'Hoodwinked is vilt in al haar vormen' is het eerste wat ik lees als ik op de blog van Nynke kijk. Ik had al eens eerder een kijkje op haar blog genomen en me al eerder verbaasd over alles wat je met vilt kan maken.

Zo maakt ze ...

... notitieboekjes ...

... eikels ...

... en woon keien.
Het ziet er onwijs mooi uit, met mooie kleuren.

Wat je ook veel tegenkomt op haar blog is de 'Hip en handgemaakt markt Diezijn leuk!' die op 28 november 2010 heeft plaatsgevonden. Een groot succes, dankzij Nynke met +/- 70 deelnemers die allemaal hun handgemaakte spullen verkochten op de Vismarkt in Groningen.

Ben je benieuwd naar haar vilt werk, of naar de 'Hip en handgemaakt markt Diezijn leuk'? Neem dan vooral een kijkje op de blog van Hoodwinked.

Reacties

 1. Hoe werkt dat blog over mijn blog?
  Kies je zelf gewoon een blog uit?

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een 'swap' via swap-bot.com
  Je plaatst een blog berichtje over de blog van 4 'partners' en je partners worden via swap-bot.com opgegeven.
  Anders moet je maar even kijken op swap-bot.com bij de groep 'Dutch swappers' er zijn allemaal verschillende en diverse swaps! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja inderdaad leuk al die blogstukjes. En bedankt voor deze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Mriek,
  Zo links en rechts op verschillende keren al wat gelezen over je blog.... nog nooit gekeken....Nu met de swap bot gaat het toch lukken!( blogswap)
  Het is zo makkelijk om honderden blogs te volgen, maar dan heb je er veel te weinig effectieve tijd voor en dat vind ik persoonlijk jammer.
  Toch heeeeeeeeel leuk dat ik deze fleurige pagina nu eens heb gezien.
  Wat staan er een leuke dingen op en mooie foto's!
  Ik wil zelf altijd veel, heb veel ideeen maar te weinig tijd om alles te doen wat ik zou willen... herkenbaar?
  Ik vind amigurumi's geweldig, maar heb er erg weinig ervaring mee... alleen een paar paddestoelen gemaakt... Het begint voor mij al bij de haaktechnieken...moet ik me misschien toch eens wat meer in verdiepen(?!?!?) Heb je nog goede tips?
  Ik kom zeker nog een terug en ga je ook in mijn lijst toevoegen...
  Als er dan een nieuw bericht is zie ik het meteen en kan meteen even kijken....
  Tot gauw,
  Madeliefste

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek