Doorgaan naar hoofdcontent

De 'echte BHBP hyve' ontmoetingsdag

Gister was het zover; de 'echte BHBP hyve' ontmoetingsdag!
Waar staat BHBP voor vraag je je af? Nou, dat staat voor breien, haken, borduren en punniken.

Het was een gezellige middag met heel veel hapjes, drankjes, boekjes, draadjes, naaldjes, beestjes en granny's.

We zijn granny square's gaan haken voor het 'Crochet a Rainbow' project van Sarah London. Jeetje wat kunnen sommige dames dat snel zeg! In de tijd dat ik er één had gemaakt had iemand anders er gewoon drie gemaakt... Maar goed, dit was mn tweede granny in mijn leven ;-)
We hebben ook gekeken naar elkaars 'haaktechnieken' zoals minderen maar ook hoe we haken... Ik schijn dus heel apart te haken (ik weet van niks!) maar ik krijg wel een mooi resultaat (al zeg ik het zelf ;-)).

Aan het eind van de middag hebben we alle granny's bij elkaar gelegd voor de foto.

Totaal zijn het er 38 geworden, met een beetje valsspelen er was namelijk al voorgewerkt ;-)

Tsja, Sunny moest wel even met de granny's op de foto natuurlijk! ;-)

Anita, dankjewel voor je gastvrijheid en je kip! An, dankjewel voor je leuke DIY pakketje! Joke, Maren, Ingrid, An, Anita en Martine dankjullie wel voor de gezellige middag! :-D

Reacties

 1. oh! dat ziet er erg gezellig uit1 ben nu ook bezig een granny deken te maken (en nog veel andere dingen, dus die deken duurt nog wel even!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het was leuk he...
  En zeker voor herhaling vatbaar!
  Dus....tot de volgende keer!
  groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me ook wel een keer leuk om zoiets te organiseren met wat mensen..
  gezellig bij elkaar zitten en misschien nog wat leuke en handige tips op doen :)
  Ik heb het haken eigenlijk ook maar via internet geleerd en een beetje van mijn tante weet eigenlijk ook niet of ik het wel "goed" doe.

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)