Doorgaan naar hoofdcontent

Pizzatjes maken

Zoals beloofd, hoe maak je kleine, makkelijke pizza's met de kids?


Je hebt nodig:

 • pitabroodjes
 • ketchup
 • geraspte kaas
 • rozijntjes
 • cherry tomaten
 • komkommer
 • bakpapier
 • oven

  Ter voorbereiding:
  • snij de pitabroodjes doormidden, zodat je twee rondjes hebt (de pizzabodem)
  • maak de cherry tomaten schoon en snij ze door midden
  • schil de komkommer, snij plakjes, snij de plakjes doormidden
  • verwarm de oven voor op 200 graden

   Hoe ga je ze maken?
   • Leg voor het kind twee halve pitabroodjes neer
   • Doe een scheut ketchup op het pitabroodje en laat het uitsmeren met de achterkant van een lepel
   • Laat ze zelf de geraspte kaas erop doen
   • Zeg bij het halve schijfje komkommer dat het de mond is en laat het kind 'm op de pizza leggen
   • Zeg mij het halve tomaatje dat het de neus is en laat het kind 'm op de pizza leggen
   • Zeg bij twee krentjes dat het de ogen zijn en laat het kind ze op de pizza leggen
   • Nu is de pizza klaar en moet hij in de oven tot de kaas is gesmolten (+/- 5 minuten)

    En dan is het smullen maar! Eet smakelijk!

    Reacties

    1. Dat is een leuk idee.. kan ik met mijn zoontje eens gaan doen.
     geen geklieder met het deegmaken..!

     Thx

     Liefs Kaatje

     BeantwoordenVerwijderen
    2. Wat een leuk idee en ik ga ze zeker een keer maken met mijn dochtertje. Heb het recept gelijk opgeslagen ;)
     Groetjes,
     Selma

     BeantwoordenVerwijderen
    3. Als dat kinderen niet aan tafel krijgt... :P

     BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie plaatsen

    Populaire berichten van deze blog

    Drops moss stitch sjaal

    Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

    Drops moss stitch scarf
    Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


    Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

    I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


    Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

    Moss stitch tutorial

    Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

    I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


    Benodigdheden:
    - garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
    - haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
    - schaar
    - stopnaald

    Supplies:
    - yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

    Patchwork dekens

    In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb ­čś│) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!    Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


    Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

    Liefs,
    Mriek