Doorgaan naar hoofdcontent

Pizzatjes maken

Zoals beloofd, hoe maak je kleine, makkelijke pizza's met de kids?


Je hebt nodig:

 • pitabroodjes
 • ketchup
 • geraspte kaas
 • rozijntjes
 • cherry tomaten
 • komkommer
 • bakpapier
 • oven

  Ter voorbereiding:
  • snij de pitabroodjes doormidden, zodat je twee rondjes hebt (de pizzabodem)
  • maak de cherry tomaten schoon en snij ze door midden
  • schil de komkommer, snij plakjes, snij de plakjes doormidden
  • verwarm de oven voor op 200 graden

   Hoe ga je ze maken?
   • Leg voor het kind twee halve pitabroodjes neer
   • Doe een scheut ketchup op het pitabroodje en laat het uitsmeren met de achterkant van een lepel
   • Laat ze zelf de geraspte kaas erop doen
   • Zeg bij het halve schijfje komkommer dat het de mond is en laat het kind 'm op de pizza leggen
   • Zeg mij het halve tomaatje dat het de neus is en laat het kind 'm op de pizza leggen
   • Zeg bij twee krentjes dat het de ogen zijn en laat het kind ze op de pizza leggen
   • Nu is de pizza klaar en moet hij in de oven tot de kaas is gesmolten (+/- 5 minuten)

    En dan is het smullen maar! Eet smakelijk!


    Print Friendly and PDF

    Reacties

    1. Dat is een leuk idee.. kan ik met mijn zoontje eens gaan doen.
     geen geklieder met het deegmaken..!

     Thx

     Liefs Kaatje

     BeantwoordenVerwijderen
    2. Wat een leuk idee en ik ga ze zeker een keer maken met mijn dochtertje. Heb het recept gelijk opgeslagen ;)
     Groetjes,
     Selma

     BeantwoordenVerwijderen
    3. Als dat kinderen niet aan tafel krijgt... :P

     BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie plaatsen

    Populaire berichten van deze blog

    Drops moss stitch sjaal

    Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

    Drops moss stitch scarf
    Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


    Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

    I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


    Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

    Moss stitch tutorial

    Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

    I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


    Benodigdheden:
    - garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
    - haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
    - schaar
    - stopnaald

    Supplies:
    - yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

    5 jaar Dieren cupcakes haken

    Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


    Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


    Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)    En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


    Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

    Liefs,
    Mriek

    Attic 24 tas

    Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
     Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

    Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

    Granny square day 2017!

    Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


    Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


    Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


    Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
    - haak een granny square
    - maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
    - plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
    - klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


    @Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


    De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

    Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

    Liefs,
    Mriek