Doorgaan naar hoofdcontent

Secret project, de onthulling

Herinner je dit berichtje nog?
Met deze foto:

Dit is mijn secret project, waar ik in oktober 2010 mee bezig was.
Alleen heb ik hem nooit afgemaakt.... Hij ligt nog steeds onaf in de bak met dingen die ik eigenlijk nog af moet maken... Maar omdat hij voorlopig niet op de planning staat laat ik jullie niet langer in spanning en onthul is de eerste versie van 't secret project.


Dit is de eerste versie, de versie waar ik niet zo tevreden over ben (zegt de criticus in mij). De armen, oren en het koppie zijn goed gelukt, de buik is te dik en de benen niet naar mijn zin. Versie twee zou de goede moeten zijn, maar die heb ik (nog) niet afgemaakt.
Wat vinden jullie, moet ik de tweede versie weer oppakken?

Reacties

 1. Wat een super leuk konijntje. Ik vind zeker de 2e oppakken hij is zo super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent veeeeel te kritisch!
  Ik vind deze al helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste is al prima, gewoon een tweede versie maken.

  Je grootste fan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is al helemaal leuk hoor! Ben wel benieuwd naar de tweede dan...

  Groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is toch ook echt leuk!
  Niet al te kritisch hoor!
  Een tweede wordt gewoon nog mooier toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze ziet er al zo leuk uit, die tweede niet laten liggen hoor, zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze is super leuk..
  Bij mij is het ook nooit goed vreselijk is dat soms he..

  Kun je niet eens een filmpje maken hoe jij doet haken
  Je haakt super netjes!!

  Toppie!!

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love him!I think he is so lovely and beautiful just as he is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit is de leukste konijn die ik heb gezien:D ik ga hem ook maken. Waar kan ik mijn patroon downloaden:D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil echt zo graag ook haken maar weet niet hoe en wil ook dit konijn maken wilt u een patroon sturen want deze konijn is gewoon het mooist:D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjulliewel voor alle reacties! Ik denk dat ik hem weer ga oppakken, maar wanneer weet ik nog niet, mijn to do list is laaaaaaaang ;-)
  Even voor de duidelijkheid: er is (nog) geen patroon, misschien komt er een patroon in de toekomst, misschien ook niet ;-) De tijd zal het leren ;-)

  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. marieke, ken je mij (nog)? Ik heb je onderhand al meerdere keren gezegd dat ik toch wel vond dat jouw steken zo recht boven elkaar stonden. Dit vind ik mooi, maar mijne is altijd anders. Je gaf aan niets anders te doen dan een normale vaste. Maar in je blog schrijf je dat je hoopt het je zusje te kunnen leren aangezien je fout haakt. Hierdoor krijg jij dus die mooie steek. MIsschien dat je je werkwijze kan opschrijven? Of wil je "uniek" blijven?
  groeten cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Cindy,
  op de echte bhbp hyve dag kwam ik erachter dat ik anders haak dan de rest. Hiervoor dacht ik dat ik 'normaal' haakte.
  Ik ben van plan een keer een filmpje te maken van hoe ik haak, wanneer weet ik nog niet. Op het moment druk druk met vanalles ;-)
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)