Doorgaan naar hoofdcontent

Secret project, de onthulling

Herinner je dit berichtje nog?
Met deze foto:

Dit is mijn secret project, waar ik in oktober 2010 mee bezig was.
Alleen heb ik hem nooit afgemaakt.... Hij ligt nog steeds onaf in de bak met dingen die ik eigenlijk nog af moet maken... Maar omdat hij voorlopig niet op de planning staat laat ik jullie niet langer in spanning en onthul is de eerste versie van 't secret project.


Dit is de eerste versie, de versie waar ik niet zo tevreden over ben (zegt de criticus in mij). De armen, oren en het koppie zijn goed gelukt, de buik is te dik en de benen niet naar mijn zin. Versie twee zou de goede moeten zijn, maar die heb ik (nog) niet afgemaakt.
Wat vinden jullie, moet ik de tweede versie weer oppakken?

Reacties

 1. Wat een super leuk konijntje. Ik vind zeker de 2e oppakken hij is zo super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent veeeeel te kritisch!
  Ik vind deze al helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste is al prima, gewoon een tweede versie maken.

  Je grootste fan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is al helemaal leuk hoor! Ben wel benieuwd naar de tweede dan...

  Groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is toch ook echt leuk!
  Niet al te kritisch hoor!
  Een tweede wordt gewoon nog mooier toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze ziet er al zo leuk uit, die tweede niet laten liggen hoor, zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze is super leuk..
  Bij mij is het ook nooit goed vreselijk is dat soms he..

  Kun je niet eens een filmpje maken hoe jij doet haken
  Je haakt super netjes!!

  Toppie!!

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love him!I think he is so lovely and beautiful just as he is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit is de leukste konijn die ik heb gezien:D ik ga hem ook maken. Waar kan ik mijn patroon downloaden:D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil echt zo graag ook haken maar weet niet hoe en wil ook dit konijn maken wilt u een patroon sturen want deze konijn is gewoon het mooist:D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjulliewel voor alle reacties! Ik denk dat ik hem weer ga oppakken, maar wanneer weet ik nog niet, mijn to do list is laaaaaaaang ;-)
  Even voor de duidelijkheid: er is (nog) geen patroon, misschien komt er een patroon in de toekomst, misschien ook niet ;-) De tijd zal het leren ;-)

  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. marieke, ken je mij (nog)? Ik heb je onderhand al meerdere keren gezegd dat ik toch wel vond dat jouw steken zo recht boven elkaar stonden. Dit vind ik mooi, maar mijne is altijd anders. Je gaf aan niets anders te doen dan een normale vaste. Maar in je blog schrijf je dat je hoopt het je zusje te kunnen leren aangezien je fout haakt. Hierdoor krijg jij dus die mooie steek. MIsschien dat je je werkwijze kan opschrijven? Of wil je "uniek" blijven?
  groeten cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Cindy,
  op de echte bhbp hyve dag kwam ik erachter dat ik anders haak dan de rest. Hiervoor dacht ik dat ik 'normaal' haakte.
  Ik ben van plan een keer een filmpje te maken van hoe ik haak, wanneer weet ik nog niet. Op het moment druk druk met vanalles ;-)
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)