Doorgaan naar hoofdcontent

Amigurumi stop motion filmpje

Ik ben een groot fan van stop motion filmpjes en nu kwam ik wel een hele toepasselijke tegen die niet op mijn blog mag ontbreken.
Ik zou willen dat ik hem zelf had bedacht, helaas is dit niet zo ;-) Maar dat maakt hem niet minder leuk!
Veel kijk plezier!!

Liefs,
MriekPS: Ik kwam dit filmpje tegen op de blog van Charlotte!

Reacties

 1. Wat ontzettend leuk!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dit soort filmpjes nog nooit eerder gezien, maar wat ontzettend leuk!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag deze toevallig maandag ook ergens staan! Hij is echt briljant! Maar wat een werk moet het zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat leuk! Hoe doen ze dat? Na elke steek een foto maken? Dat kan toch niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. deze is idd leuk ja

  had er ooit weleens eentje gevonden met een spelende band..

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg! Nog nooit eerder gezien..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :) Leuk jullie reactie's! :)

  @ Carlaevelien
  er wordt toch echt na elke steek een foto gemaakt... anders krijg je dit resultaat niet ;-)
  Het kost veel tijd en moeite, maar het resultaat is ge-wel-dig (al zeg ik het zelf ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK wilde net vragen hoe ze dat gedaan hebben,
  Maar ik lees nu na elke steek een foto, dat is heel erg tijdrovend ,

  Maar wel een super resultaat, geweldig om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amigurumikraam8 maart 2011 om 16:38

  Wat is dit leuk gemaakt zeg! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mriek, wat een leuke blog heb je en wat zijn die filmpjes grappig zeg! Leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Amigurumidag pixel deken!

Voor de amigurumidag 2017 werd een Crochet A Long georganiseerd. Annemarie van Haakidee, Dennis van DenDennis, Kristel van MyKrissieDolls, HerriĆ«t van Stip en Haak, Stefanie van CuteDutch, Sascha van AlaSascha, Tessa van WoolytoonsChristel Krukkert en ik haakten allemaal een wereldburger en 1 voor 1 werden de amigurumi patronen gedeeld in de amigurumidag facebook groep en ook veelvuldig gehaakt.

- foto van Echtstudio - 

Wij wisten van elkaar wat we gingen haken en ook hoe alle wereldburgers eruit kwamen te zien. Ik heb toen voor de leuk alle ontwerpen omgezet in pixels en gedeeld met de ontwerpers en natuurlijk met Kim van Echtstudio. Iedereen vond hemt erg leuk en zo is het idee ontstaan dat ik van al die pixel patronen 1 deken zou maken in de corner to corner steek.


En dat is gelukt! Ik ging aan de slag met Stylecraft Special DK die ik kreeg van Echtstudio en al snel kwamen de eerste wereldburgers ook in pixels tot leven, met als resultaat deze toffe deken.


Vandaag is hij onthuld op…

Trouwcadeau

Vorig jaar gingen vrienden van ons trouwen en wat is er nou leuker dan een persoonlijk cadeau geven?

Ik naaide een kussenhoes naar het patroon van By Miekk en streek er met strijkstof hun initialen op en wat hartjes. Ze vonden het een erg leuk en persoonlijk cadeau :-)
Liefs,
Mriek

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…