Doorgaan naar hoofdcontent

Amigurumi stop motion filmpje

Ik ben een groot fan van stop motion filmpjes en nu kwam ik wel een hele toepasselijke tegen die niet op mijn blog mag ontbreken.
Ik zou willen dat ik hem zelf had bedacht, helaas is dit niet zo ;-) Maar dat maakt hem niet minder leuk!
Veel kijk plezier!!

Liefs,
MriekPS: Ik kwam dit filmpje tegen op de blog van Charlotte!

Reacties

 1. Wat ontzettend leuk!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dit soort filmpjes nog nooit eerder gezien, maar wat ontzettend leuk!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag deze toevallig maandag ook ergens staan! Hij is echt briljant! Maar wat een werk moet het zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat leuk! Hoe doen ze dat? Na elke steek een foto maken? Dat kan toch niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. deze is idd leuk ja

  had er ooit weleens eentje gevonden met een spelende band..

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg! Nog nooit eerder gezien..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :) Leuk jullie reactie's! :)

  @ Carlaevelien
  er wordt toch echt na elke steek een foto gemaakt... anders krijg je dit resultaat niet ;-)
  Het kost veel tijd en moeite, maar het resultaat is ge-wel-dig (al zeg ik het zelf ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK wilde net vragen hoe ze dat gedaan hebben,
  Maar ik lees nu na elke steek een foto, dat is heel erg tijdrovend ,

  Maar wel een super resultaat, geweldig om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amigurumikraam8 maart 2011 om 16:38

  Wat is dit leuk gemaakt zeg! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mriek, wat een leuke blog heb je en wat zijn die filmpjes grappig zeg! Leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek