Doorgaan naar hoofdcontent

Kam snaps

Voor mijn verjaardag gekregen :-D
Als berichtje geplaatst op twitter en kreeg meteen de vraag: 'Wat is dat?'
Ik beloofde een antwoord, het duurde even, maar hier komt het!

Kam snaps is een plastic sluit meganisme, die je vastmaakt op een stuk stof met een tang.Op de foto's hierboven zie je mijn voorraad plastic kam snaps en mijn tang.

Ik kan je wel helemaal gaan vertellen hoe het precies moet, maar daar zijn hele duidelijke filmpjes over op You tube, zoals je hieronder kan zien.Waar heb ik mijn kam snaps zoal voor gebruikt?

Als sluiting voor mijn tablet hoes ...

... als sluiting voor een klein portemmoneetje ...

... en als sluiting voor de baby's luier.

Ik vind de kam snaps erg handig en makkelijk te plaatsen.
Let wel op dat je ze op de goede plek zet, eraf halen is zo goed als geen optie (helaas heb ik daar ervaring mee ;-))

Reacties

 1. Wat handig! Soort drukknoopjes dus eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Dat is ook wel een idee voor onze (POPPETJE)s!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey dat is leuk!!

  Mooimooimooi!

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke dingen...

  Zijn ze duur? En waar kun je ze kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat ontzettend leuk en handig en ook nog eens heel mooi!
  Maar waar kun je zoiets bestellen of kopen?

  groetjes, Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk!
  Mag ik vragen waar jij ze gekocht hebt? Want op etsy zie ik alleen maar paketten met heel weinig kleuren.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn te bestellen bij:
  www.mardag.nl
  Ook als je op ebay even zoekt kan je ze vinden!
  Veel plezier en succes ermee!!
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi, in mijn zoektocht naar meer uitleg over de snaps kwam ik bij jou terecht, leuke blog trouwens :-) Ik heb ook zo'n tang en een hele hoop snaps in geweldige kleurtjes, ... maar ik krijg ze niet mooi geplaatst. Het pinnetje vanbinnen wordt op een foute manier plat gedrukt waardoor het knoopje niet kan sluiten ... Heb jij enig idee wat ik fout doe?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Somebody recently asked us if our KAM snaps could be used on knitted items & we showed them your wonderful blog! You have a great talent! Thank you for sharing! Judy @ KAMsnaps.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love the little diaper! (and Kamsnaps)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Potverdorie nu wil ik dit ook, bedankt hoor. hahaha ;)
  Dit is bijzonder handig, ik ga even op onderzoek uit!

  Liefs, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het bericht is al wat ouder, maar met een soldeerbout krijg ge verkeerd geplaatste Kam snaps heel goed los! Goed warm laten worden en dan in het midden op de kam snaps drukken zodat het pinnetje dat je plat drukte smelt, dan gaat hij goed los! Wel een klein gaatje van je priem wat achter blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. even een vraagje, ik heb mij nu ook zo een tang aangeschaft maar bij mij zijn de knoopjes zo sterk dat als ik ze wil open doen dat ze gewoon door men haakwerk door komen, heb wel gehaakt met stokjes... heb jij misschien tip? groetjes Valerie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Strakker haken of een dichtere steek gebruiken zoals een vaste. Ik haak sowieso erg strak, maar met stokjes vond ik hem zelf ook niet erg stevig zitten. Was ik veel te bang dat ik mn haakwerk kapot zou trekken omdat de snaps ook erg stevig sluiten.
   Hopelijk kan je er wat mee!
   Liefs,
   Mriek

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Ratsche Boho Hippie Blankie

Soms, soms heb je gewoon de behoefte om aan iets nieuws te beginnen. Wat je ook hebt beloofd, wat je ook hebt gezegd.
Soms, soms heb je het gewoon even nodig. Met de kleuren die je nog in huis hebt, een makkelijk patroon te haken.


Vorige week ben ik een nieuw project gestart, omdat ik het nodig had. Ik wil graag mijn liggende haakwerkjes afmaken, ja, maar soms heb je daar eigenlijk helemaal geen zin meer in. Toen mijn man vorige week ziek werd (gewoon griepje, niks ernstigs) zat mijn emmertje een beetje te vol en had ik behoefte aan kleur, een haakwerkje waar ik zonder nadenken aan kon werken, een haakwerkje waar ik blij van werd. Klein meisje lag te slapen, manlief lag ziek op bed en ik pakte mijn restjes stylecraft die ik nog had liggen. Alle kleine bollen zocht ik bij elkaar en natuurlijk ook de grote.


Ik wist precies wat ik wilde haken, deze deken stond namelijk al een tijd op mijn 'wish to crochet' lijst. Ik kon al een klein begin maken toen Uk nog lag te slapen en kon oo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Sfeerlichtjes (+ tutorial)

De donkere avonden zijn weer aangebroken, niks gezelligers dan lekker de kaarsjes aan!


Deze sfeerlichtjes zijn makkelijk en leuk om te maken. Ideaal als werkje voor tussendoor!Je hebt nodig:
- lege pot van de groente (etiket eraf geweekt)
- dubbelzijdig tape/plakband
- 2 kleuren katoen
- haaknaald #5
- schaar
- kaarsje die in het potje past

* Je begint door een lossen ketting te haken, maak hem lekker lang, hecht niet af!


* Wikkel de dubbelzijdig tape om het potje, in rondjes, het mag elkaar niet overlappen.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Plak dubbelzijdig tape op de bovenste- en onderste rand zodat het netjes doorloopt.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Begin aan de onderkant met het opplakken van de lossenketting
* Let op dat je de begindraadjes naar boven toe plakt en je onder je opgeplakte lossenketting geen tape meer ziet


* Wikkel verder met de lossenketting, op bovenstaande foto zie je hoe je doorgaat met de volgende rij
* Zorg dat de rijen tegen elkaar aa…