Doorgaan naar hoofdcontent

Mini tompouce

Jullie kennen vast wel het boekje 'Zoetigheid haken' van Astrid Meeusen, wat mij betreft een aanrader. Allemaal onwijs leuke patronen van dropjes, snoepjes, taartjes, kaasjes, bloemetjes en Kerst/Paas versiering.
Wat voor mij nieuw is in dit boekje is dat je dingen vastlijmt met textiellijm, had ik nog nooit gedaan. Ik denk dat ik meer van de opvullen ben, maar ieder zijn eigen ding!


Dit tompouchje is ook gelijmt, niet met textiellijm want dat kon ik in de winkels even snel niet vinden (waar kopen jullie textiellijm?) maar met 'gewone' lijm. :-)
Weet je wat het leukste van dit tompouchje is, en dan bedoel ik niet dat je er niet van aankomt omdat je hem niet op kan eten ;-), hij is zo klaar! Binnen twee uur had ik dit lekkere tompouchje op mijn tafel staan :-) En ik denk dat er nog wel meer lekkere dingen uit dit boekje gaan volgen ;-)

Reacties

 1. Oh, wat vreselijk leuk gedaan. En hij lijkt ook zo echt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooooooooo wat een leuk tompoesje
  ik heb gisteren ook de kleuren gekocht om dit te maken,kan je de textiel lijm niet gewoon kopen in een hobbywinkel????
  complimenten voor je tompoes!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boekje ook, leuk hè?! En ik heb de tompouce ook gemaakt, maar ik heb hem niet gelijmd maar gewoon met eindjes van het roze draad vastgezet ;-) Met lijm ga ik altijd zo 'viezerikken', dan zit er overal lijm en ik denk trouwens dat de lijm van de Hema (gebruik ik altijd, àls ik lijm ;-) heel goed is hoor! Of die van Xenos (maar is wat duurder) is ook super! Groetjes, Nancy
  ps. ben nu met de taartjes bezig, ook zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het boekje nog niet maar ga het eens opzoeken.En je tompouce ziet er heerlijk uit.Textiellijm kun je oa.bestellen bij http://www.catalogusnielsholgersson.nl/index.php
  Ben benieuwd wat voor lekkers je nog meer gaat maken.
  Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmmmmmmmmm, lekker tompoucheje.
  Ik gebruik textiellijm van Gutterman, heel sterk, je hebt er maar weinig van nodig, te koop bij Pipoos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er echt heel leuk uit! Mooi gedaan hoor,
  je zou er zo een hap uit nemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er gezellig én lekker uit :-)
  Mooi gehaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om op te eten! Hartstikke leuk. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De HEMA heeft nu ook een klein pakketje om deze te maken, en een worst:P die was ook erg leuk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je dit soort dingen wilt lijmen, is Aleene's Tacky Glue de beste keus. Heel geschikt voor stof en wol en van alles en nog wat. Droogt helder op, maakt je wol niet hard en vlekt niet. Mocht er iets mis gaan : even in wat lauw water en alles komt zonder schade weer los. Te koop bij oa Pipo's

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 3 - Vtjes

Hoe gaat het met het bandjes knopen? Ik hoop goed :-D Stuur mij gerust je foto's en tag ze met #knoopjemee zodat ik ze kan vinden op social media :-D


Vandaag gaan we vriendschapsbandjes knopen met Vtjes. Net wat anders dan de strepen en het geeft een heel leuk resultaat. Knoop je mee?

Liefs,
Mriek


We gebruiken 5 verschillende kleuren garen van +/- 2 meter lang

Vouw het garen dubbel en leg in het gevouwen deel een knoop, boven de knoop zit een lusje en onder de knoop heb je alle kleuren nu dubbel.


Leg de draden nu zo dat je aan beide kanten in dezelfde volgorde de kleuren hebt liggen. Mijn kleurvolgorde is van links naar rechts: lichtblauw, groen, blauw, geel, oranje, oranje, geel, blauw, groen, lichtblauw.


Om vtjes te krijgen knoop je van buiten naar binnen aan beide kanten met dezelfde kleur, Je begint links met kleur A (in mijn geval lichtblauw). Je knoopt hetzelfde als met de strepen (zoals bij bandje 1 en bandje 2). Leg draad A over draad B (groen) zoals op bovenstaande foto.


Mini lappenpop konijntje

Voor de babyshower van een vriendin haakte in een mini konijn lappenpop. Een leuk cadeautje voor de kleine spruit die onderweg was.

Je leest het goed was, want de kleine is inmiddels geboren. Bij het konijn zat een kaartje met de belofte dat als de kleine is geboren het konijn een roze jurkje krijgt of een blauw shirt. Beide had ik al gehaakt, dus het was even afwachten welke ik mocht gaan bezorgen.


Het konijntje mag haar roze jurkje gaan dragen! Hopelijk zijn de kleine en papa en mama er blij mee :-D

Liefs,
Mriek