Doorgaan naar hoofdcontent

Mini tompouce

Jullie kennen vast wel het boekje 'Zoetigheid haken' van Astrid Meeusen, wat mij betreft een aanrader. Allemaal onwijs leuke patronen van dropjes, snoepjes, taartjes, kaasjes, bloemetjes en Kerst/Paas versiering.
Wat voor mij nieuw is in dit boekje is dat je dingen vastlijmt met textiellijm, had ik nog nooit gedaan. Ik denk dat ik meer van de opvullen ben, maar ieder zijn eigen ding!


Dit tompouchje is ook gelijmt, niet met textiellijm want dat kon ik in de winkels even snel niet vinden (waar kopen jullie textiellijm?) maar met 'gewone' lijm. :-)
Weet je wat het leukste van dit tompouchje is, en dan bedoel ik niet dat je er niet van aankomt omdat je hem niet op kan eten ;-), hij is zo klaar! Binnen twee uur had ik dit lekkere tompouchje op mijn tafel staan :-) En ik denk dat er nog wel meer lekkere dingen uit dit boekje gaan volgen ;-)

Reacties

 1. Oh, wat vreselijk leuk gedaan. En hij lijkt ook zo echt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooooooooo wat een leuk tompoesje
  ik heb gisteren ook de kleuren gekocht om dit te maken,kan je de textiel lijm niet gewoon kopen in een hobbywinkel????
  complimenten voor je tompoes!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boekje ook, leuk hè?! En ik heb de tompouce ook gemaakt, maar ik heb hem niet gelijmd maar gewoon met eindjes van het roze draad vastgezet ;-) Met lijm ga ik altijd zo 'viezerikken', dan zit er overal lijm en ik denk trouwens dat de lijm van de Hema (gebruik ik altijd, àls ik lijm ;-) heel goed is hoor! Of die van Xenos (maar is wat duurder) is ook super! Groetjes, Nancy
  ps. ben nu met de taartjes bezig, ook zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het boekje nog niet maar ga het eens opzoeken.En je tompouce ziet er heerlijk uit.Textiellijm kun je oa.bestellen bij http://www.catalogusnielsholgersson.nl/index.php
  Ben benieuwd wat voor lekkers je nog meer gaat maken.
  Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmmmmmmmmm, lekker tompoucheje.
  Ik gebruik textiellijm van Gutterman, heel sterk, je hebt er maar weinig van nodig, te koop bij Pipoos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er echt heel leuk uit! Mooi gedaan hoor,
  je zou er zo een hap uit nemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er gezellig én lekker uit :-)
  Mooi gehaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om op te eten! Hartstikke leuk. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De HEMA heeft nu ook een klein pakketje om deze te maken, en een worst:P die was ook erg leuk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je dit soort dingen wilt lijmen, is Aleene's Tacky Glue de beste keus. Heel geschikt voor stof en wol en van alles en nog wat. Droogt helder op, maakt je wol niet hard en vlekt niet. Mocht er iets mis gaan : even in wat lauw water en alles komt zonder schade weer los. Te koop bij oa Pipo's

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kaartenhouder

Bij sommige kaartspellen zit je met je handen vol kaarten. Bijvoorbeeld bij Jokeren als je in één keer uit moet of bij Pesten als jij al die jokers voor je neus op de stapel krijgt. Om toch een beetje overzicht te houden en zodat de kaarten niet uit je handen vallen is er een kaartenhouder.


Hij is gemaakt van leuke stofjes en als vulling zitten er stukken op maat gesneden placemat in. Hierdoor kan hij zelfs in de handwas mocht hij erg smoezelig worden.


Ze worden gesloten met kam snaps en ze staan stevig. Er is er nog geen één keer een omgevallen, wel zo prettig :-)


Wil je er ook één haken. Je vind hier en hier een tutorial.

Liefs,
Mriek


Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Jip by Jan krukje

Je kent hem vast wel, het Jip by Jan krukje. Ruim twee jaar geleden alweer maakte Janneke het patroon voor het krukje of voor een poef. Het krukje is onwijs vaak gehaakt en heb ik ook onwijs vaak voorbij zien komen.


Ook ik kon het vorig jaar niet laten om zo'n krukje aan te schaffen en er een hoesje voor te haken. Manlief stond er niet om te springen, maar het krukje staat toch sindsdien bij ons in de woonkamer.


Het duurde wel even voor het krukje daadwerkelijk een hoesje kreeg, ik heb ook nooit meer dan 1 ding op de haaknaald staan xD


En dan zoek je een foto van het krukje en kom je erachter dat je helemaal geen tada foto hebt gemaakt xD Ik gebruikte hem wel om kussens mee op de foto te zetten en je ziet hem zo prima ;-)

Ik ben er nog steeds blij mee, zeker met dit lekkere kleurtje! (sunshine van stylecraft, voor de geïnteresseerden ;-)) Het patroon vind je op de site van Jip by Jan.

Liefs,
Mriek