Doorgaan naar hoofdcontent

Mini tompouce

Jullie kennen vast wel het boekje 'Zoetigheid haken' van Astrid Meeusen, wat mij betreft een aanrader. Allemaal onwijs leuke patronen van dropjes, snoepjes, taartjes, kaasjes, bloemetjes en Kerst/Paas versiering.
Wat voor mij nieuw is in dit boekje is dat je dingen vastlijmt met textiellijm, had ik nog nooit gedaan. Ik denk dat ik meer van de opvullen ben, maar ieder zijn eigen ding!


Dit tompouchje is ook gelijmt, niet met textiellijm want dat kon ik in de winkels even snel niet vinden (waar kopen jullie textiellijm?) maar met 'gewone' lijm. :-)
Weet je wat het leukste van dit tompouchje is, en dan bedoel ik niet dat je er niet van aankomt omdat je hem niet op kan eten ;-), hij is zo klaar! Binnen twee uur had ik dit lekkere tompouchje op mijn tafel staan :-) En ik denk dat er nog wel meer lekkere dingen uit dit boekje gaan volgen ;-)

Reacties

 1. Oh, wat vreselijk leuk gedaan. En hij lijkt ook zo echt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooooooooo wat een leuk tompoesje
  ik heb gisteren ook de kleuren gekocht om dit te maken,kan je de textiel lijm niet gewoon kopen in een hobbywinkel????
  complimenten voor je tompoes!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boekje ook, leuk hè?! En ik heb de tompouce ook gemaakt, maar ik heb hem niet gelijmd maar gewoon met eindjes van het roze draad vastgezet ;-) Met lijm ga ik altijd zo 'viezerikken', dan zit er overal lijm en ik denk trouwens dat de lijm van de Hema (gebruik ik altijd, àls ik lijm ;-) heel goed is hoor! Of die van Xenos (maar is wat duurder) is ook super! Groetjes, Nancy
  ps. ben nu met de taartjes bezig, ook zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het boekje nog niet maar ga het eens opzoeken.En je tompouce ziet er heerlijk uit.Textiellijm kun je oa.bestellen bij http://www.catalogusnielsholgersson.nl/index.php
  Ben benieuwd wat voor lekkers je nog meer gaat maken.
  Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmmmmmmmmm, lekker tompoucheje.
  Ik gebruik textiellijm van Gutterman, heel sterk, je hebt er maar weinig van nodig, te koop bij Pipoos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er echt heel leuk uit! Mooi gedaan hoor,
  je zou er zo een hap uit nemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er gezellig én lekker uit :-)
  Mooi gehaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om op te eten! Hartstikke leuk. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De HEMA heeft nu ook een klein pakketje om deze te maken, en een worst:P die was ook erg leuk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je dit soort dingen wilt lijmen, is Aleene's Tacky Glue de beste keus. Heel geschikt voor stof en wol en van alles en nog wat. Droogt helder op, maakt je wol niet hard en vlekt niet. Mocht er iets mis gaan : even in wat lauw water en alles komt zonder schade weer los. Te koop bij oa Pipo's

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)