Doorgaan naar hoofdcontent

Zpagetti cadeaumand

Een zpagetti cadeaumand met twee hartjes in echte voorjaarskleuren!


Ik zou hem zelf zo willen houden, maar het is een cadeautje voor de vriendin van mn vader. Zij is namelijk morgen jarig en vandaag vieren wij samen onze verjaardagen! Ik ga hem zo nog even inpakken en dan is hij helemaal klaar! :-D
(Wil je ook zo'n mand haken? Het patroon is te bestellen bij www.madebymriek.nl)

Vandaag ga ik ook mijn zus leren haken :-D Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken om het haar uit te leggen... Ik haak namelijk fout/niet op de 'normale' manier.... De tijd zal het leren! De bak met katoen staat al klaar, samen met allemaal leuke boekjes, vulling, haaknaalden hoesje met inhoud, schriftje voor aantekeningen, patroontje, eigenlijk staat alles al klaar!
Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen en waar ze mee naar huis gaat! :-D

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. leuk zeg! zeker leuk om te krijgen ~!
  zou leuk zijn als je zusje het ook doorkrijgt hoe leuk haken is hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk pakketje zeg, daar is ze vast blij mee!
  Dat knalgeel is lekker vrolijk en de inhoud is altijd een feest om te krijgen!
  En je zus is vast al snel net zo hooked als jou (en mij)!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk mandje, geef je toch ook iets van jezelf weg i.p.v een standaard cadeau setje.
  Is het nog een beetje gelukt met het haken dan?

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om er afstand van te doen.Wat mooi gemaakt zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kadootje..

  Wordt toch wel nieuwsgierig hoe jij dan haakt?
  Ik weet eigenlijk ook niet of ik het wel goed doe..
  ik heb het ook maar van internet geleerd.. hihi..

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi cadeau !!
  'k Geloof graag dat je dit zou willen houden, het is dan ook een prachtige gift !
  Héél mooi mandje gehaakt Mriek ! Zalig Zonnige kleur en dit brengt de lente vlugger in huis.

  Nog een fijne avond :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)