Doorgaan naar hoofdcontent

Zpagetti cadeaumand

Een zpagetti cadeaumand met twee hartjes in echte voorjaarskleuren!


Ik zou hem zelf zo willen houden, maar het is een cadeautje voor de vriendin van mn vader. Zij is namelijk morgen jarig en vandaag vieren wij samen onze verjaardagen! Ik ga hem zo nog even inpakken en dan is hij helemaal klaar! :-D
(Wil je ook zo'n mand haken? Het patroon is te bestellen bij www.madebymriek.nl)

Vandaag ga ik ook mijn zus leren haken :-D Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken om het haar uit te leggen... Ik haak namelijk fout/niet op de 'normale' manier.... De tijd zal het leren! De bak met katoen staat al klaar, samen met allemaal leuke boekjes, vulling, haaknaalden hoesje met inhoud, schriftje voor aantekeningen, patroontje, eigenlijk staat alles al klaar!
Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen en waar ze mee naar huis gaat! :-D

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. leuk zeg! zeker leuk om te krijgen ~!
  zou leuk zijn als je zusje het ook doorkrijgt hoe leuk haken is hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk pakketje zeg, daar is ze vast blij mee!
  Dat knalgeel is lekker vrolijk en de inhoud is altijd een feest om te krijgen!
  En je zus is vast al snel net zo hooked als jou (en mij)!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk mandje, geef je toch ook iets van jezelf weg i.p.v een standaard cadeau setje.
  Is het nog een beetje gelukt met het haken dan?

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om er afstand van te doen.Wat mooi gemaakt zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kadootje..

  Wordt toch wel nieuwsgierig hoe jij dan haakt?
  Ik weet eigenlijk ook niet of ik het wel goed doe..
  ik heb het ook maar van internet geleerd.. hihi..

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi cadeau !!
  'k Geloof graag dat je dit zou willen houden, het is dan ook een prachtige gift !
  Héél mooi mandje gehaakt Mriek ! Zalig Zonnige kleur en dit brengt de lente vlugger in huis.

  Nog een fijne avond :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)