Doorgaan naar hoofdcontent

Checklist

Hond uitlaat checklist:
* hond - check
* sleutels in jaszak - check
* poepzakjes (tsja, hoort erbij) - check
* hondenriem (oeps bijna vergeten) - check
* deur achter je sluiten - check
Toch nog even checken welke sleutels er nou in jaszak zitten. Shit, m'n werksleutels... oftewel: ik ben buitengesloten.

Wat nu?
* telefoon - ligt binnen
* portemonnee - ligt binnen
* OV chip kaart - ligt binnen
Oftewel: ik heb mn hond en mezelf bij me (en de poepzakjes ;-)) en het is 14.00 uur.

Gelukkig wonen opa & oma praktisch om de hoek, nu maar hopen dat ze thuis zijn. Gelukkig wel! Meteen de mensen bellen met de andere huissleutels:
* vriendlief - neemt niet op, is op werk
* schoonouders - nemen niet op, ook aan het werk
Oftewel: niemand te bereiken.

Vriendlief belt op (nadat ik 3x had gebeld met nummer van opa & oma, hij dacht dat ik onder een auto lag ofzo...) kan niet eerder weg.... Dus dat werd wachten bij opa & oma tot vriendlief klaar was met werken (16.30 uur).

Thuis lagen alle crea werkjes klaar die ik wilde gaan maken als ik terug zou komen als ik de hond uit zou hebben gelaten, dit ging dus niet door. Gelukkig heb ik een crea oma die truitjes breit, borduurt en veel achter de naaimachine maakt, dus vroeg ik of ze een haaknaald voor me had en een bolletje paars katoen.
We hebben even samen gezocht en gelukkig gevonden! Dan kon ik in ieder geval nog wat maken. Het werd de gehaakte ketting, want dat patroon kende ik uit mn hoofd. 

Het resultaat van een bewogen dag:

De paarse ketting is klaar en nog een lila versie erbij vond ik wel leuk :-) Dus daar ben ik thuis aan begonnen. 
Het was wel wennen met zo'n oud haaknaald. Oma dacht dat hij wel 30 jaar oud was en ik ben clover haaknaalden gewend, maar toch moest ook de lila ketting met de oude haaknaald gemaakt worden. Dat was mijn gevoel, blijkbaar ;-)

Reacties

 1. Zijn dat oude haaknaalden? Hm, moet ik eens kijken hoe de nieuwe eruit zien, ik heb ook 'deze', van mijn moeder gekregen, dus die 30 jaar zullen ze ook wel halen ;-)
  Vervelende situatie, maar leuke ketting! Ik moet hem ook eens een keertje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, die heb ik ook gemaakt. Leuk, snel werkje.Mooie kleuren heb je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was ook een van mijn eerste haaknaalden die ik van mijn tante mocht lenen zolang omdat ik met 3,0mm haak en zij haakt met een kleinere haaknaald. Toen heb ik toch maar een keer een clover haaknaald en kan nu niet meer zonder die.
  Maar wat een dag zeg.. gelukkig dat je die poepzakjes bij had :)
  Hopelijk toch nog een leuke dag gehad bij opa en oma!

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaaa, haken is DE oplossing, onder alle omstandigheden.
  Leuk, dat mijn ketting overal terugkomt.
  En ook leuk, dat je de link door gaat geven.
  Dank je wel.
  Blijf aan de haak!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik geloof dat ik net zo oud als je oma ben ;-)
  want ik heb alleen maar zulke naalden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, ja, dat is geweldig he, enkele weken geleden hetzelfde voor gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat er ook gebeurt...........altijd blijven haken:-) De gehaakte ketting is heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh,wat erg zo'n dag ;-) Maar, je bent goed bezig geweest haha! Leuke kleurtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ohhh. die sleutels ook..... gelukkig zat je goed en het resultaat is erg leuk! Groetjes, Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha, dat overkomt jou weer ;-)
  Nou Gelukkig dat opa en oma er zijn. Leuke kettingen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)