Doorgaan naar hoofdcontent

Sleeping baby sheep

Eigenlijk zou ik ook al in bed moeten liggen, schaapjes tellen en in slaap vallen. Maar dit kleine schaapje ligt zo lief te slapen, die wilde ik jullie op dit tijdstip niet onthouden.

Welterusten!

PS: het patroon komt hier vandaan

Reacties

 1. lief schaapje ja! k zag het nog net, voor ik naar bed ging, nu kan ik vast lekker slapen zo!
  groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOO, wat een schattig schaapje..zo lief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat lijfje schattig gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dies lief!!
  Hoe heb je dat witte gemaakt?

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is ook zo lekker zacht ;-)
  Mijn kleine meid wil hem ook meteen hebben...
  Maar eens kijken hoe we dat kunnen inpassen in alle projecten.

  xx
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schatje is het geworden. Leuke site trouwens, alleen jammer dat alles in het engels is..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het witte wol is Shiny van de Zeeman. Het was een hele klus en je blijft tellen.. Maar dan heb je wel wat ;-)
  Het witte heb ik gehaakt met haaknaald #5 en het grijze met het katoen wat ik bij Lique's heb gekocht (rico uit mn hoofd) met haaknaald #4.

  @ Michelle
  Alles in het Engels?? Mijn blog is Nederlands... Alleen de titel van dit berichtje niet om dat dat de naam is die de ontwerper heeft gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superschattig!
  Ik heb voor afgelopen kerst die wol gekocht en ik wilde ook nog schaapjes gaan maken, maar het is ergens onderin de mand beland... In de lammetjestijd is het ook wel een goed projectje, dank voor de reminder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. this is so cute!!
  I love sheeps!

  Thanks for the link.

  marlene

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek