Doorgaan naar hoofdcontent

week 14 - project 52


Vermoeiende week. Ik doe mijn best om de fibromyalgie (die is vastgesteld) te accepteren, maar dat gaat helaas niet zonder slag of stoot. Er waren al zoveel dingen die ik wilde doen in een dag, er komen er steeds meer bij en voor mijn gevoel wordt de dag voor mij alleen maar korter...
Ik ben veel moe, dus heb mezelf een bedtijd gesteld maar als je net van een avond vergadering komt heb je (ik) geen zin om meteen naar bed te gaan om te gaan slapen... Dus dan komt al mijn frustratie er even uit zetten, omdat ik al moe ben, het allemaal niet loopt zoals ik zou willen, er veel aan het veranderen is aan alle kanten en ik al tijd te kort kwam in een dag en nu helemaal.
Het acceptatieproces zal denk ik nog wel even duren, en zo slapen als die twee op de foto, dat zou ik soms wel een hele dag willen doen...

Reacties

 1. Heb even moeten opzoeken wat het juist was... Zal inderdaad niet makkelijk zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mriek,

  Ook ik heb al sinds ik jong ben Fybromyalgie, en weet waar je nu door heen gaat. Daarom even voor jou: kop op! Bij mij zijn er nog meer dingen mis. Maar sinds ik met vit B 12 spuit zijn er veel klachten verbeterd. Ik hoef nu b.v. niet meer drie x per dag bij te slapen en kan meer achter elkaar doen. Ook minder pijn. Misschien een idee om eens op te laten prikken?
  http://stichtingb12tekort.nl/ Je kunt hier er meer over lezen. En hier kun je de relatie lezen tussen Fybro en te kort aan B 12 : http://stichtingb12tekort.nl/b12-tekort/de-relatie-met-ms/de-relatie-met-fibromyalgie
  Sterkte : Joke de Ruijter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Joke
  dankjewel voor je reactie
  Al mijn vitamines en mineralen zijn goed... maar goed. 12 mei heb ik een fibro bijeenkomst, kijken wat daar uit komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou.. sterkte hoor! 'k Heb het ook even opgezocht wat het was wat je "plaagt".
  Rust nemen als je zoveel wilt doen, is ook wel moeilijk hé!
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Mriek,

  Mijn moeder heeft ook fibromyalgie en daardoor weet ik dat het heel lastig is als je het hebt, maar positief blijven en je niet schamen als het een dag niet gaat in bv huishouden oid.
  Ik vind je blog geweldig trouwens, ben sinds kort begonnen met amigurumi. Ik wil nu het schaapje gaan maken, want ik heb nog geen oogjes in huis en ik merk wel dat dat wel nodig is om de leuke koppies goed te krijgen.
  Ik wens je sterkte met je fibromyalgie!

  Groetjes,
  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)