Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaakte kettingen

Gestaag krijg ik meer en meer gehaakte kettingen, het is ook zo'n lekker weghaak patroontje =]


Het patroon kan je nog steeds vinden bij Karin aan de haak, het mandje is gemaakt door Bouwiena van zo mooi zo hip voor de één item handgemaakt swap. Ik heb hem al een hele tijd geleden mogen ontvangen, maar had er nog niet over geblogd :-$
Het mandje zit bijna vol, maar dat mag de pret niet drukken! Een bolletje katoen en een haaknaald zitten nog steeds in mijn tas om nog meer kettingen te haken =]

Reacties

 1. Ooooh wat leuk weer!
  Ik heb zelf ook een enorm assortiment.
  Ik draag ze zelf het liefste als armband, zeven keer om mijn pols geslagen.
  Blijf vooral aan de haak!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, het gaat al een beetje beter en ik ben af en toe een heel klein stukje aan het haken.... kan het niet laten he.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kettingen! Je hebt je niet verveeld blijkbaar!

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat heb je er al veel!!! Leuk!! Het mandje (voorzover ik het nog kan zien haha) is ook erg leuk! En bedankt voor de link! die zijn ook erg leuk! Ik heb er al eentje gemaakt en gewoon toch maar achteraf de schoorsteen erin gemaakt, hij staat nu mooi recht! ;-) En naaien is niet zo moeilijk hoor! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fleurig gezicht, al die prachtige gekleurde kettingen in dat mooie mandje!
  Ik ga even kijken bij dat patroon, ik wil wel eens wat anders haken! Dank je voor de inspiratie!!
  xxx
  Dutch Tulip
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die kettingen!
  Het mandje is super lief zo met die stipjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)