Doorgaan naar hoofdcontent

Tissue box cover


De hooikoorts is bij mij nu toch echt toegeslagen... Dus gebruik ik veel tissues op het moment.
De tissue boxen vind ik altijd zo saai en niet gezellig. Ik wist dat er een patroon voor is en hier kwam ik een mooie tegen.
Ik heb hem gehaakt met Rico Cotton en haaknaald nummer 4. Alleen had ik één probleem...

... de kleuren zijn op.... en ik heb zoveel katoen liggen, dat ik nu ook geen nieuwe bij ga halen. Dus ik heb een half affe tissue box cover xD
Of zal ik hem nog afhaken met licht blauw, appeltjes groen, donker groen, knal roze of licht grijs? Of toch wachten tot ik weer ruimte heb om katoen te kopen?

Reacties

 1. Je kunt natuurlijk een multi-color haken, zou ik wel opnieuw beginnen. Blijkt met die kleurtjes de cover ook te kort te zijn, dan maak je weer een nieuwe met andere kleurtjes.... net zo lang tot je genoeg ruimte hebt om nieuwe garen te kopen :p
  (Je zou ook eens bij de Aldi je tissues kunnen kopen, die hebben wél gezellige dozen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hALLO MRIEK,
  IK ZOU ER GEWOON NOG EEN ANDER KLEURTJE TEGEN AAN HAKEN ZODAT HET GEZELLIGER STAAT DAN EEN HALF AFGEMAAKTE DOOS,HIHIHHI,HET BLIJVEN LEUKE HOESEN IK HEB ER OOK 2 GEMAAKT MAAR DIE WAREN HELEMAAL EFFEN MET EEN BLOEM EROP.EN OMDAT BIJ MIJ DE HOES ER STEEDS AFVLOOG ALS IK EEN TISSEU PAKTE HEB IK IN DE HOEKEN ONDER DE DOOS 4 GEHAAKTE LOSSE KETTINGEN VAN 15 STEKEN ER AAN BEVESTIGD,
  JOU KLEUREN COMBINATIE VIND IK OOK ERG MOOI SPREKEND HOOR,
  GROETJES HESTER

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee..geen gezellige dozen kopen. Dit is veel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)