Doorgaan naar hoofdcontent

Feestvarken

Een nieuwe eigen ontworpen cup cake in de familie:

het cup cake varken!
Vandaar ook de titel 'Feestvarken', maar die is er ook omdat ik vandaag een feestvarken in huis heb...

... naja, eigenlijk een feesthondje, maar dat klinkt niet leuk ;-) Sjakie is vandaag alweer 6 jaar geworden... Zoals ik vandaag al twitterde: 'Kleine woefie's worden groot...'

edit: nu doet de tweede foto het wel en het patroon van de cup cake varken is samen met die van de aap en de ijsbeer te bestellen in mijn webshop.

Reacties

 1. Wat een lief cupcakevarkentje heb je ontworpen en gemaakt!
  De jarige job Sjakie heeft helaas een kruisje ipv de foto maar dat ga je vast helemaal goedmaken met Sjakie ;-)
  Waar blijft de tijd als je terug kijkt hè ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem gaaf!!! Ga je het patroontje verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan de tweede foto niet zien, maar van harte gefeliciteerd.Woef.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leukerd is het geworden :)
  Gefeliciteerd met Sjakie's verjaardag ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn het toch lieve beestjes die je maakt! En gefeliciteerd met de jarige!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met Sjakie! Hij zal wel iets extra lekkers hebben gekregen voor z'n verjaardag. En het varkentje is ook weer zo grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. proficiat met woef!
  een erg leuk cakeje, super

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kleine woefies worden inderdaad groot, die van ons (Jack Russel) is 6 1/2 jaar alweer....Gefeliciteerd!
  Wat gaaf, dit varkentje, echt heel leuk geslaagd!
  Ik had een paar dagen geleden een mailtje naar je gmail gestuurd met een vraag, is die nog aangekomen??
  Groetjes
  xxx
  Dutch Tulip
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I' ve seen it in iCrochet and I loved it!
  congrats it is beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo, gefiel das Design der Zaun an der Hand eines sehr schönen Blog Grüße liebt zur Gesundheitsversorgung zu diskutieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,

  Afegelopen week kon ik het toch niet laten om dieren cupcakes haken boek te halen veel te leuk om te hebben.
  Inmiddels ben ik met het varkentje bezig.

  Als ik het af heb zet ik het op mijn blog.
  http://creatief-met-mariska.blogspot.nl/

  Crea groet, Mariska

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek