Doorgaan naar hoofdcontent

week 24 - project 52

31 december 2010 is mijn opa overleden, ik heb toen deze twee koala's gehaakt. De rechter is met opa meegegaan in de kist, de linker met de bloem is nu oma's mascotte en staat bij haar thuis op het tafeltje.

Afgelopen woensdag hebben we opa's as uitgestrooid, we mochten daar nog wat achterlaten. Het zijn drie bloemetjes geworden, dezelfde als op oma's koala (hierboven op de foto zitten ze vastgespeld op Amineko).

Het was een mooi laatste afscheid, een lieve groet, een zoen en een dikke knuffel, voor opa 

Reacties

 1. Heel mooi dat je het zo gedaan hebt en dat het mogelijk is gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte voor deze tijd en je bloemetjes zijn prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel mooi symbool om je opa in gedachten te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi aandenken Mriek!!! Sterkte!
  Ik wilde ook ff zeggen dat ik het leuk vind dat je volger van m'n blog bent geworden!
  xxx
  Dutch Tulip
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte de komende tijd. En een prachtige
  gedachten om het zo te doen !!

  Groetjes Ilonka

  http://amigurumi-paradijs.clubs.nl/

  http://ilonka-ilonkasbreistolpje.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek