Doorgaan naar hoofdcontent

PortemonneetjesZe zijn klaar, de gehaakte portemonneetjes!
Ideaal: hij heeft het formaat van een pinpas, dus als je alleen wat kleingeld mee wilt nemen, of juist alleen een paar pasjes is dit portemonneetje perfect!
Ik heb het patroon uitgeschreven en staat in mijn webwinkel, het is één patroon en in dat patroon staat een versie waarbij je gebruik maakt van knopen en knoopsgaten (het lichtblauwe portemonneetje) en een versie met kam snaps (het lila portemonneetje). Dus voor elk wat wils! :-)
Ik vond de portemonneetjes in één kleur wat kaal, dus heb ik twee applicatie's erbij ontworpen, de vlinder en de slak. Deze zijn inbegrepen bij het patroon.

Ook een idee, de portemonneetjes maken van gemêleerd katoen!
  

Reacties

 1. Gave portemonnetjes Mriek!!! Die slak en vlinder zijn ook erg lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig, ik vind die met gemeleerd katoen erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk, die met allerlei kleurtjes zijn ook erg leuk.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zijn mooi!!

  Leuk geworden!

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk portemoneetje!
  Ik lees je blog nu al een hele lange tijd en wil er zelf ook graag door leren haken, maar ken niemand die het me kan leren. Hoe kan ik het leren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjulliewel voor alle leuke reactie's!
  @ Nova
  ik heb het mezelf geleerd uit haak boekjes, anderen hebben het geleerd adhv filmpjes op youtube of van iemand. Ik zou zeggen; kijk wat lukt! :) Je kan ook kijken of er iemand bij jou in de buurt workshops geeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg handig! Je kunt er ook pasjes of misschien zelfs gewone visitekaartjes in doen.

  Groetjes, Kim
  http://trendykim.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leukerdjes! Die applicaties zijn ook al zo leuk!
  @Nova: ik heb het mezelf ook aangeleerd door filmpjes op YouTube te bekijken, op de website van Drops Design ( veel instructievideo's - echt super!) en gewoon DOEN! Je kunt het!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat leuk zijn die portomoneetjes.. die moet ik even onthouden hoor.

  echt heel mooi gemaakt.

  Grtjs - petra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek