Doorgaan naar hoofdcontent

Opening Knotten

Gister was het zo ver! De wolwinkel Knotten werd officieel geopend!


Ik was erbij, met de gehele cup cake familie! Dus ik ging op weg, met de cup cakes in mn koffertje :-D


Er was een heuze cup cake tafel, met heerlijke cup cakes met Knotten wol erop ;-)En lekker dat die cup cakes waren!
Ik heb veel bekijks getrokken met mn cup cakes! Ook veel complimenten gekregen :-D Er was veel vraag naar de gehaakte versie's, maar die zijn weer lekker met mij mee naar huis gegaan! ;-)

Buiten was om 17.00 de overhandiging van de eerste knot wol, om zo officieel de winkel te openen.


Buiten zaten ook een hoop mensen te handwerken aan een lange sjaal, die Hugo (het standbeeld op de Grote Markt van Delft) omkreeg. (voor een afbeelding van Hugo met de sjaal om, klik hier)


Rond zessen was de onthulling van de giraffe. Francis had een oproep geplaatst voor gehandwerkte lapjes om de giraffe aan te kleden, dit was zeker gelukt, waarbij elk lapje een eigen verhaal heeft. 


Hij is echt onwijs gaaf geworden! En is te bewonderen bij Knotten!

Het was een geslaagde opening, waarbij de winkel helemaal vol stond! Ook heb ik Annemarie van Annemarie's breiblog ontmoet, erg leuk om iemand die je via internet kent in het echt te ontmoeten! 

Ik zou zeker zeggen; kom langs bij Knotten in Delft! Een gezellige, mooie wolwinkel vol met wol en aanverwanten.

Reacties

 1. Goh, dat ziet er gezellig uit! Ik ga zeker een keer kijken.
  Groetjes
  José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat was vast een hele leuke maar drukke dag. Heb je nog leuk wat patroontjes kunnen verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat leuk! Ik zie mezelf nog in een hoekje opduiken (-: Leuk om je ontmoet te hebben! We komen mekaar vast nog wel eens tegen bij Francis in de winkel.
  Fijn weekend!
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, dat ziet er tof uit ! Ik moet precies eens naar delft komen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is helaas wat ver voor mij. Anders zou ik zeker eens graag langskomen.

  Prettig weekend!

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Neeee!!!! Meen je het serieus? Ik was vorige week twee nachtjes in Delft op vakantie. Te vroeg :( Nu heb ik zo een coole winkel gemist.. Maar het ziet er echt een supertoffe winkel uit en de opening was precies echt geslaagd!!!! En opelijk heb je nog goed veel klantjes geronseld zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahhh wat super leuk zeg...!!!! en ik blijf je cupcakes schattig vinden :D ga je daar je patronen verkopen!?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn patronen van de cup cakes zijn daar verkrijgbaar, maar op = op. Ik weet niet hoeveel er zijn verkocht, ze lagen bij de kassa en daar zat ik niet ;-)

  @ Annemarie
  We zullen elkaar daar vast eens treffen :-)

  @ Lien
  de winkel was al geopend... Afgelopen donderdag was alleen de officiële opening.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Professor Perkamentus

Hier liet ik al een deel van hem zien, professor Perkamentus. Nu is hij klaar en ik vind de hele Harry Potter deken zo gaaf worden!


Ik ben nu ongeveer op de helft van de deken. Er komen nog 3 blokken, een banner boven en beneden en een rand om hem af te maken. Er valt nog genoeg aan te haken dus ;-)


Het patroon van professor Perkamentus is van CraftyRidge en vind je hier. De rest van de blokken die ik heb gehaakt zijn ook op haar site te vinden :-)

Liefs,
Mriek

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Sfeerlichtjes (+ tutorial)

De donkere avonden zijn weer aangebroken, niks gezelligers dan lekker de kaarsjes aan!


Deze sfeerlichtjes zijn makkelijk en leuk om te maken. Ideaal als werkje voor tussendoor!Je hebt nodig:
- lege pot van de groente (etiket eraf geweekt)
- dubbelzijdig tape/plakband
- 2 kleuren katoen
- haaknaald #5
- schaar
- kaarsje die in het potje past

* Je begint door een lossen ketting te haken, maak hem lekker lang, hecht niet af!


* Wikkel de dubbelzijdig tape om het potje, in rondjes, het mag elkaar niet overlappen.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Plak dubbelzijdig tape op de bovenste- en onderste rand zodat het netjes doorloopt.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Begin aan de onderkant met het opplakken van de lossenketting
* Let op dat je de begindraadjes naar boven toe plakt en je onder je opgeplakte lossenketting geen tape meer ziet


* Wikkel verder met de lossenketting, op bovenstaande foto zie je hoe je doorgaat met de volgende rij
* Zorg dat de rijen tegen elkaar aa…