Doorgaan naar hoofdcontent

Postcrossing

Ik heb weer wat nieuws ontdekt; postcrossing!
Ik zag het bij wat mensen opduiken op twitter, heb er een stukje over gelezen in de Flow (alweer een tijdje terug) en had nu zoiets van, laat ik eens kijken wat het is!

Op www.postcrossing.com staat de volledige uitleg. Als ik het goed heb begrepen stuur ik een kaartje naar iemand en stuurt iemand anders een kaartje naar mij (als mijn kaartje bij de ontvanger is aangekomen en geregistreerd).

Let's try!
Kaartjes kopen is wel mijn ding, maar daar had ik niet zo'n zin in. Dus pakte ik mijn blanco kaartjes, stiften en wat inspiratie boekjes en ging in aan de slag :-)

Dit zijn mijn eerste 5 kaarten (als je net start mag je meteen al 5 kaarten versturen).
Ze zijn onderweg naar China, Nederland, Oekraine, Litouwen en Duitsland...

... want ze zitten in de brievenbus!
Ik ben benieuwd wanneer ik wat mag ontvangen en dus ook weer een kaartje mag versturen! :-)

Reacties

 1. ja leuk he postcrossing?! Ik heb even een pauze bij postcrossing, had er geen tijd voor, maar het is zó leuk!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh jij mag vast al heel snel een kaartje ontvangen. Ik heb het ook net ontdekt en vind het leuk!!!!!!!!! Kaartjes maken, kopen, versturen en ontvangen, het is zo gezellig als de postbode leuke post brengt :-)

  Dusse ook jij happy postcrossing, enne misschien mag ik jou nog wel eens een kaartje sturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maanden geleden heb ik me ook is ingeschreven maar ik heb er verder nog niets mee gedaan. je hebt leuke kaarten gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, naar aanleiding van Twitter heb ik gisteren ook maar weer eens wat adressen opgevraagd (ik doe al een tijdje aan postcrossing) en ik kan niet wachten tot ook hier de brievenbus weer volstroomt. het is zo leuk!
  En wat ik echt leuk vind is dat het werkt, in het verleden op school had je wel van die kettingbrieven maar dat werkte nooit echt, dit werkt wel!
  Als je eenmaal een tijdje meedoet mag je ook steeds meer kaarten "onderweg" hebben en krijg je dus ook zelf meer post.

  Veel plezier met postcrossing en wie weet krijg ik jouw adres de volgende keer om iets heen te sturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik doe dit ook al een poosje... Het is zó leuk als je zomaar een kaartje in je bus vind, het is gewoon een klein kadootje!
  Ik hoop je gauw een kaartje ontvangt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee!! Ik ga kijken hoe ik ook mee kan doen! Kaarten maken is weer eens wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk! Ik heb me ook gelijk opgegeven en mijn kaarten zijn onderweg naar Spanje, Nederland, Taiwan, de USA en Rusland! Ik kan haast niet wachten tot ik er ook ééntje ga krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoii leuk omte zien dat jij ook begonnen bent het is echt zoo leuk ik ga jou volgen en ben zo benieuwd ook wat je krijgt ik heb inmiddels al 19 kaartjes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Ratsche Boho Hippie Blankie

Soms, soms heb je gewoon de behoefte om aan iets nieuws te beginnen. Wat je ook hebt beloofd, wat je ook hebt gezegd.
Soms, soms heb je het gewoon even nodig. Met de kleuren die je nog in huis hebt, een makkelijk patroon te haken.


Vorige week ben ik een nieuw project gestart, omdat ik het nodig had. Ik wil graag mijn liggende haakwerkjes afmaken, ja, maar soms heb je daar eigenlijk helemaal geen zin meer in. Toen mijn man vorige week ziek werd (gewoon griepje, niks ernstigs) zat mijn emmertje een beetje te vol en had ik behoefte aan kleur, een haakwerkje waar ik zonder nadenken aan kon werken, een haakwerkje waar ik blij van werd. Klein meisje lag te slapen, manlief lag ziek op bed en ik pakte mijn restjes stylecraft die ik nog had liggen. Alle kleine bollen zocht ik bij elkaar en natuurlijk ook de grote.


Ik wist precies wat ik wilde haken, deze deken stond namelijk al een tijd op mijn 'wish to crochet' lijst. Ik kon al een klein begin maken toen Uk nog lag te slapen en kon oo…

Sfeerlichtjes (+ tutorial)

De donkere avonden zijn weer aangebroken, niks gezelligers dan lekker de kaarsjes aan!


Deze sfeerlichtjes zijn makkelijk en leuk om te maken. Ideaal als werkje voor tussendoor!Je hebt nodig:
- lege pot van de groente (etiket eraf geweekt)
- dubbelzijdig tape/plakband
- 2 kleuren katoen
- haaknaald #5
- schaar
- kaarsje die in het potje past

* Je begint door een lossen ketting te haken, maak hem lekker lang, hecht niet af!


* Wikkel de dubbelzijdig tape om het potje, in rondjes, het mag elkaar niet overlappen.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Plak dubbelzijdig tape op de bovenste- en onderste rand zodat het netjes doorloopt.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Begin aan de onderkant met het opplakken van de lossenketting
* Let op dat je de begindraadjes naar boven toe plakt en je onder je opgeplakte lossenketting geen tape meer ziet


* Wikkel verder met de lossenketting, op bovenstaande foto zie je hoe je doorgaat met de volgende rij
* Zorg dat de rijen tegen elkaar aa…