Doorgaan naar hoofdcontent

Postcrossing

Ik heb weer wat nieuws ontdekt; postcrossing!
Ik zag het bij wat mensen opduiken op twitter, heb er een stukje over gelezen in de Flow (alweer een tijdje terug) en had nu zoiets van, laat ik eens kijken wat het is!

Op www.postcrossing.com staat de volledige uitleg. Als ik het goed heb begrepen stuur ik een kaartje naar iemand en stuurt iemand anders een kaartje naar mij (als mijn kaartje bij de ontvanger is aangekomen en geregistreerd).

Let's try!
Kaartjes kopen is wel mijn ding, maar daar had ik niet zo'n zin in. Dus pakte ik mijn blanco kaartjes, stiften en wat inspiratie boekjes en ging in aan de slag :-)

Dit zijn mijn eerste 5 kaarten (als je net start mag je meteen al 5 kaarten versturen).
Ze zijn onderweg naar China, Nederland, Oekraine, Litouwen en Duitsland...

... want ze zitten in de brievenbus!
Ik ben benieuwd wanneer ik wat mag ontvangen en dus ook weer een kaartje mag versturen! :-)

Reacties

 1. ja leuk he postcrossing?! Ik heb even een pauze bij postcrossing, had er geen tijd voor, maar het is zó leuk!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh jij mag vast al heel snel een kaartje ontvangen. Ik heb het ook net ontdekt en vind het leuk!!!!!!!!! Kaartjes maken, kopen, versturen en ontvangen, het is zo gezellig als de postbode leuke post brengt :-)

  Dusse ook jij happy postcrossing, enne misschien mag ik jou nog wel eens een kaartje sturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maanden geleden heb ik me ook is ingeschreven maar ik heb er verder nog niets mee gedaan. je hebt leuke kaarten gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, naar aanleiding van Twitter heb ik gisteren ook maar weer eens wat adressen opgevraagd (ik doe al een tijdje aan postcrossing) en ik kan niet wachten tot ook hier de brievenbus weer volstroomt. het is zo leuk!
  En wat ik echt leuk vind is dat het werkt, in het verleden op school had je wel van die kettingbrieven maar dat werkte nooit echt, dit werkt wel!
  Als je eenmaal een tijdje meedoet mag je ook steeds meer kaarten "onderweg" hebben en krijg je dus ook zelf meer post.

  Veel plezier met postcrossing en wie weet krijg ik jouw adres de volgende keer om iets heen te sturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik doe dit ook al een poosje... Het is zó leuk als je zomaar een kaartje in je bus vind, het is gewoon een klein kadootje!
  Ik hoop je gauw een kaartje ontvangt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee!! Ik ga kijken hoe ik ook mee kan doen! Kaarten maken is weer eens wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk! Ik heb me ook gelijk opgegeven en mijn kaarten zijn onderweg naar Spanje, Nederland, Taiwan, de USA en Rusland! Ik kan haast niet wachten tot ik er ook ééntje ga krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoii leuk omte zien dat jij ook begonnen bent het is echt zoo leuk ik ga jou volgen en ben zo benieuwd ook wat je krijgt ik heb inmiddels al 19 kaartjes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Harry Potter 20 jaar

Als Harry Potter fan kan ik deze dag natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan! 20 jaar geleden kwam namelijk het eerste Harry Potter boek uit; Harry Potter and the Philosopher's Stone. Het duurde nog ruim een jaar voor hij in het Nederlands uitkwam.


Heel eerlijk, als meisje van 11 vond ik het maar een saai boek. Ik herinner me dat ik hem in de tram van school naar huis las en dat ik niet door het begin heen kwam. Ik was een boekenworm maar ik vond het gewoon saai 0_0 Hoe anders is dat nu ;-)

Natuurlijk zijn de boeken en de films in huis, maar ook de muziek en de Lego Harry Potter spellen ontbreken niet. Vol humor beleef je opnieuw de verhalen uit de films en de boeken. Ik vind ze geweldig!


Ik heb natuurlijk ook de nodige Harry Potter dingen zelf gemaakt, zoals de Sorteerhoed en dit borduurwerk van de 'Golden Trio'.Maar natuurlijk heb ik ook een deken gehaakt van het wapen van Zweinstein en is er nog een deken in de maak met de Harry Potter figuren.


Hagrid is inmiddels a…

Opening Sugaridoo Studio

Afgelopen zaterdag was het zover, de opening van Sugaridoo Studio. Irene van Sugaridoo ken ik via Instagram en toen ik hoorde dat ze haar eigen studio in Rijswijk ging openen moest ik daarbij zijn!


Nu was ik een tijdje geleden al langs geweest, de studio zit voor mij op loop afstand dus waarom niet. Toen was Irene nog druk aan het klussen en beloofde ze dat de volgende keer dat ik zou komen ze stoelen zou hebben. Ik kan je vertellen, die had ze afgelopen zaterdag wel hoor ;-)


Ik kon natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus wikkelde ik een reep Tony's in een gehaakte slinger naar het patroon van Silly Old Suitcase. Ik kreeg een filmpje van Irene waarbij ik zag dat ze hem inmiddels heeft opgehangen in de studio :-D


De studio is in een mooie lichte ruimte en staat vol met kleur van bolletjes katoen


maar ook van lapjes om mee te quilten en paper piecing.


De moeder van Irene gaf een demonstratie in de paper piecing techniek, hij lijkt mij zo gaaf om een keer uit te proberen! Zeker…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)