Doorgaan naar hoofdcontent

Reizigersdoos + een beetje geluk

Ik heb me op deze hyves opgegeven om mee te doen aan de 'reizigersdoos', een doos die door Nederland reist vol met handgemaakte spullen, als hij bij jou komt mag je er iets uithalen en doet er een gelijk aantal handgemaakte spullen voor terug in de doos. De precieze uitleg staat op de reizigersdoos hyve.

Nou mocht ik vorige week de doos ontvangen! Wat een verassingen zitten erin en een hoop leuke zelfgemaakte spullen. Na kritisch beraad met mijzelf heb ik er 1 ding uitgehaald...

... dit leuke etuitje/tasje met rits. Hij is nog leeg, maar in mijn freubeltas krijgt hij vanzelf een bestemming ;-)
Wat ik in de reizigersdoos heb gestopt? Dat is een verassing, dus helaas, geen foto ;-)

Wel wil ik nog wat anders vertellen, ik heb namelijk een beetje geluk gewonnen.
Via twitter wordt er elke dinsdag een oproep gedaan om een berichtje van het gelukswolkje (@GeluksWolkje) te 'retweeten' en onder de 'retweeters' wordt dan een gelukswolkje verloot. Laat ik laatst de gelukkige zijn geweest en een mooi gelukswolkje thuis hebben ontvangen.

Er zat al een mooie sleutelhangerring aan, dus ik heb hem meteen aan mijn tas gehangen. Zo gaat het geluk overal met me mee naartoe ;-)

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Ik hoop van harte dat het wolkje ALTIJD bij je zal blijven en dat hij nooit zal vergeten wat zijn taak is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk mariek! Ben jaloers op je wolkje! Wil er ook een!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ik ook een leuk idee. ik wens je veel geluk toe met je geluks wolkje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig wolkje, dat hij je veel geluk mag brengen. =)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek