Doorgaan naar hoofdcontent

Trotse moeder

Hihi, mijn moeder heeft 'reclame' voor mij gemaakt in de 'nieuwsbrief' op haar werk.
Hieronder het stukje...

- klik op de afbeelding voor een vergroting -

Dankjewel moeders! :-D

Reacties

 1. Wat lief!
  Waar is precies dat winkeltje in Delft? Dan kom ik een keertje kijken. Ik woon namelijk in een dorp ernaast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Nikki
  Knotten zit op Voldersgracht 23 te Delft, vlakbij de Grote Markt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo'n trotse moeder!!! Ik heb nog in Delft op de "Oude Delft" gewoond. Ik zal ook eens gaan kijken in Delft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve trotse moeder.. Mocht ik ooit in delft komen lijkt het me leuk om in dat winkeltje eens een kijkje te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik vind het super lief van je terecht trotse moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel van een trotse moeder! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief zeg! Mooi geschreven stukje ook.
  De trotsheid straalt er vanaf :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lief van haar! Mooi stukje! en je nieuwe creaties zijn super!!! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lief van je mams!

  Helaas is Delft ongeveer aan de andere kant van het land, maar mocht ik ooit eens in de buurt zijn (en dan nog weten welk winkeltje het is), dan ga ik zeker kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou dat je mams trots op je is, is overduidelijk en terecht ook.
  Heel leuk en lief van haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjulliewel allemaal voor jullie lieve reactie's! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek