Doorgaan naar hoofdcontent

week 37 - project 52

Het is jullie vast niet opgevallen dat ik elke dag een zelfgetekend kaartje post op mijn blog ;-)
Wat vinden jullie ervan? Of vinden jullie het te veel, elke dag. Zou ik bijvoorbeeld elke week 1 post met 7 kaarten moeten posten? Kom maar op met jullie meningen! :-)
Ik zit nu dus regelmatig met stiften en blanco kaartjes op tafel, erg gezellig en kleurrijk, zeker als Amineko er ook nog eens bij komt zitten. Er plopt nu spontaan een nieuw idee voor een kaartje in mijn hoofd! :-D Hij zal niet het kaartje van morgen worden, daar zit Amineko bovenop met zijn dikke billen, maar misschien wel een van de kaartjes van aankomende week :-)

Reacties

 1. Hoi Marieke,

  Ik geniet elke dag van je kaartjes hoor. En ik moet zeggen, het zijn echt hele leuke kaartjes. Ik haal er al wat inspiratie uit.

  Maar je moet voor jezelf denk ik kijken wat het handigst is. Als je het makkelijker vindt om 1 keer per week te posten dan doe je dat toch lekker.

  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mriek, geen probleem hoor elke dag een kaart, ik vind het juist leuk zo'n verrassing elke dag.
  Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het leuk hoor om elke dag je creatie te bekijken.

  groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik wel een heel mooi kaartje! Leuk, een kaartje met Amineko! Ik vind het een geinig project en een kaartje bekijken neemt niet veel tijd in beslag toch? Men kan er ook zelf voor kiezen om alles 1x in de week te bekijken. Zelf vind ik het wel grappig om dagelijks het nieuws in creatief blogland te bekijken, dus voor mij hoef je het niet te veranderen.
  Fijne zondag en veel teken en kleur-plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch een leuk initiatief hoor, wat zal je na een tijd een ruime keuze kaarten hebben ;-)

  Groetjes Sofie, en elke dag eentje posten is wel tof, want anders moeten we te lang wachten om die te zien! LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de kaarten heel leuk, maar ik kijk naar jou blog voor het haakwerk en dat mis ik nu.
  Groetjes Marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Marjanne
  met haken ben ik zeker niet gestopt, ben bezig met wat grotere projecten en dat neemt wat meer tijd in beslag... Laatste tijd ook veel druk, dus niet veel tijd en ben erachter gekomen dat ik door tekenen beter ontspan dan door te haken... Maar ik haak nog steeds! Zal ook niet kunnen stoppen ;-) Ik zal ff kijken of ik deze week een update kan geven met waar ik mee bezig ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 3 - Vtjes

Hoe gaat het met het bandjes knopen? Ik hoop goed :-D Stuur mij gerust je foto's en tag ze met #knoopjemee zodat ik ze kan vinden op social media :-D


Vandaag gaan we vriendschapsbandjes knopen met Vtjes. Net wat anders dan de strepen en het geeft een heel leuk resultaat. Knoop je mee?

Liefs,
Mriek


We gebruiken 5 verschillende kleuren garen van +/- 2 meter lang

Vouw het garen dubbel en leg in het gevouwen deel een knoop, boven de knoop zit een lusje en onder de knoop heb je alle kleuren nu dubbel.


Leg de draden nu zo dat je aan beide kanten in dezelfde volgorde de kleuren hebt liggen. Mijn kleurvolgorde is van links naar rechts: lichtblauw, groen, blauw, geel, oranje, oranje, geel, blauw, groen, lichtblauw.


Om vtjes te krijgen knoop je van buiten naar binnen aan beide kanten met dezelfde kleur, Je begint links met kleur A (in mijn geval lichtblauw). Je knoopt hetzelfde als met de strepen (zoals bij bandje 1 en bandje 2). Leg draad A over draad B (groen) zoals op bovenstaande foto.


Mini lappenpop konijntje

Voor de babyshower van een vriendin haakte in een mini konijn lappenpop. Een leuk cadeautje voor de kleine spruit die onderweg was.

Je leest het goed was, want de kleine is inmiddels geboren. Bij het konijn zat een kaartje met de belofte dat als de kleine is geboren het konijn een roze jurkje krijgt of een blauw shirt. Beide had ik al gehaakt, dus het was even afwachten welke ik mocht gaan bezorgen.


Het konijntje mag haar roze jurkje gaan dragen! Hopelijk zijn de kleine en papa en mama er blij mee :-D

Liefs,
Mriek