Doorgaan naar hoofdcontent

week 37 - project 52

Het is jullie vast niet opgevallen dat ik elke dag een zelfgetekend kaartje post op mijn blog ;-)
Wat vinden jullie ervan? Of vinden jullie het te veel, elke dag. Zou ik bijvoorbeeld elke week 1 post met 7 kaarten moeten posten? Kom maar op met jullie meningen! :-)
Ik zit nu dus regelmatig met stiften en blanco kaartjes op tafel, erg gezellig en kleurrijk, zeker als Amineko er ook nog eens bij komt zitten. Er plopt nu spontaan een nieuw idee voor een kaartje in mijn hoofd! :-D Hij zal niet het kaartje van morgen worden, daar zit Amineko bovenop met zijn dikke billen, maar misschien wel een van de kaartjes van aankomende week :-)

Reacties

 1. Hoi Marieke,

  Ik geniet elke dag van je kaartjes hoor. En ik moet zeggen, het zijn echt hele leuke kaartjes. Ik haal er al wat inspiratie uit.

  Maar je moet voor jezelf denk ik kijken wat het handigst is. Als je het makkelijker vindt om 1 keer per week te posten dan doe je dat toch lekker.

  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mriek, geen probleem hoor elke dag een kaart, ik vind het juist leuk zo'n verrassing elke dag.
  Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het leuk hoor om elke dag je creatie te bekijken.

  groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik wel een heel mooi kaartje! Leuk, een kaartje met Amineko! Ik vind het een geinig project en een kaartje bekijken neemt niet veel tijd in beslag toch? Men kan er ook zelf voor kiezen om alles 1x in de week te bekijken. Zelf vind ik het wel grappig om dagelijks het nieuws in creatief blogland te bekijken, dus voor mij hoef je het niet te veranderen.
  Fijne zondag en veel teken en kleur-plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch een leuk initiatief hoor, wat zal je na een tijd een ruime keuze kaarten hebben ;-)

  Groetjes Sofie, en elke dag eentje posten is wel tof, want anders moeten we te lang wachten om die te zien! LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de kaarten heel leuk, maar ik kijk naar jou blog voor het haakwerk en dat mis ik nu.
  Groetjes Marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Marjanne
  met haken ben ik zeker niet gestopt, ben bezig met wat grotere projecten en dat neemt wat meer tijd in beslag... Laatste tijd ook veel druk, dus niet veel tijd en ben erachter gekomen dat ik door tekenen beter ontspan dan door te haken... Maar ik haak nog steeds! Zal ook niet kunnen stoppen ;-) Ik zal ff kijken of ik deze week een update kan geven met waar ik mee bezig ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek