Doorgaan naar hoofdcontent

Granny stripe cowl, met tutorial


Na lange tijd en veel gehaak is hij klaar: mijn granny stripe cowl! :-D
Het was eerst mijn bedoeling om een granny stripe sjaal te maken, het duurde mij erg lang en dan had ik nog meer bollen katoen bij moeten halen. Ik dacht bij mezelf waarom maak ik er geen cowl van? Ook warm om je nek met dat koude, gure weer, je hoeft minder te haken en je hebt minder bollen katoen nodig! Het werd een cowl.


Hij is simpel te maken, een korte uitleg:
- gebruik het granny stripe patroon van Lucy van Attic 24. Klik hier voor de Engelse versie van Lucy en hier voor de Nederlandse versie vertaald door Karin aan de haak.
- volg het patroon van de granny stripes, in het begin van het patroon bepaal je de breedte van je cowl (mijne is +/- 23,5 cm breed)
- volg het patroon verder totdat je de gewenste lengte hebt gekregen (mijn cowl is +/- 77 cm lang)
- haak het begin samen met het einde van de sjaal door middel van halve vasten over de gehele breedte van de cowl, je cowl is nu dicht
- werk alle draadjes weg en je cowl is klaar.Je kan je cowl 'los' dragen (zoals op bovenstaande foto's) maar je kan hem ook omslaan en in je jas vastzetten zodat je hem 'vast' draagt en je nog meer warmte van je cowl ondervindt (onderstaande foto).
Mocht je nog vragen hebben over deze 'tutorial' dan hoor ik het graag!


Ik loop er iig warmpjes bij, ik hoop jullie ook! :-D

Print Friendly and PDF

Reacties

 1. Ziet er vrolijk uit me die kleurtjes! En inderdaad lekker warm zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleuren + lekker warm.. super! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er net ook eentje af maar dan in squares ipv stripes...vond het superleuk om te doen.
  Laat die winter maar komen he:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat idee van een cowl, ik ben op het moment een granny stripe sjaal aan het haken. Die granny's zijn verslavend he ;)Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, ik ben bezig met een sjaal van granny stripes, de jouwe vind ik ook wel mooi hoor!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je cowl heel mooi geworden. Leuk steekje en super kleuren!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet er superbehaaglijk uit zo op de foto. Volgens mij is ie ook heerlijk zacht. Laat de winter maar komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi!!!! Hoeveel bolletjes wol heb je hier voor nodig gehad??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit waren 6 bollen, maar vraag me niet welk garen en welk dikte haaknaald ik heb gebruikt, want dat weet ik niet meer xD

   Verwijderen
  2. ok dank je wel! dan heb ik even een idee!!! en vogel wel wat uit met welke haaknaald :)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)