Doorgaan naar hoofdcontent

Granny stripe cowl, met tutorial


Na lange tijd en veel gehaak is hij klaar: mijn granny stripe cowl! :-D
Het was eerst mijn bedoeling om een granny stripe sjaal te maken, het duurde mij erg lang en dan had ik nog meer bollen katoen bij moeten halen. Ik dacht bij mezelf waarom maak ik er geen cowl van? Ook warm om je nek met dat koude, gure weer, je hoeft minder te haken en je hebt minder bollen katoen nodig! Het werd een cowl.


Hij is simpel te maken, een korte uitleg:
- gebruik het granny stripe patroon van Lucy van Attic 24. Klik hier voor de Engelse versie van Lucy en hier voor de Nederlandse versie vertaald door Karin aan de haak.
- volg het patroon van de granny stripes, in het begin van het patroon bepaal je de breedte van je cowl (mijne is +/- 23,5 cm breed)
- volg het patroon verder totdat je de gewenste lengte hebt gekregen (mijn cowl is +/- 77 cm lang)
- haak het begin samen met het einde van de sjaal door middel van halve vasten over de gehele breedte van de cowl, je cowl is nu dicht
- werk alle draadjes weg en je cowl is klaar.Je kan je cowl 'los' dragen (zoals op bovenstaande foto's) maar je kan hem ook omslaan en in je jas vastzetten zodat je hem 'vast' draagt en je nog meer warmte van je cowl ondervindt (onderstaande foto).
Mocht je nog vragen hebben over deze 'tutorial' dan hoor ik het graag!


Ik loop er iig warmpjes bij, ik hoop jullie ook! :-D

Reacties

 1. Ziet er vrolijk uit me die kleurtjes! En inderdaad lekker warm zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleuren + lekker warm.. super! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er net ook eentje af maar dan in squares ipv stripes...vond het superleuk om te doen.
  Laat die winter maar komen he:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat idee van een cowl, ik ben op het moment een granny stripe sjaal aan het haken. Die granny's zijn verslavend he ;)Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, ik ben bezig met een sjaal van granny stripes, de jouwe vind ik ook wel mooi hoor!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je cowl heel mooi geworden. Leuk steekje en super kleuren!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet er superbehaaglijk uit zo op de foto. Volgens mij is ie ook heerlijk zacht. Laat de winter maar komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi!!!! Hoeveel bolletjes wol heb je hier voor nodig gehad??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit waren 6 bollen, maar vraag me niet welk garen en welk dikte haaknaald ik heb gebruikt, want dat weet ik niet meer xD

   Verwijderen
  2. ok dank je wel! dan heb ik even een idee!!! en vogel wel wat uit met welke haaknaald :)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)