Doorgaan naar hoofdcontent

Granny stripe cowl, met tutorial


Na lange tijd en veel gehaak is hij klaar: mijn granny stripe cowl! :-D
Het was eerst mijn bedoeling om een granny stripe sjaal te maken, het duurde mij erg lang en dan had ik nog meer bollen katoen bij moeten halen. Ik dacht bij mezelf waarom maak ik er geen cowl van? Ook warm om je nek met dat koude, gure weer, je hoeft minder te haken en je hebt minder bollen katoen nodig! Het werd een cowl.


Hij is simpel te maken, een korte uitleg:
- gebruik het granny stripe patroon van Lucy van Attic 24. Klik hier voor de Engelse versie van Lucy en hier voor de Nederlandse versie vertaald door Karin aan de haak.
- volg het patroon van de granny stripes, in het begin van het patroon bepaal je de breedte van je cowl (mijne is +/- 23,5 cm breed)
- volg het patroon verder totdat je de gewenste lengte hebt gekregen (mijn cowl is +/- 77 cm lang)
- haak het begin samen met het einde van de sjaal door middel van halve vasten over de gehele breedte van de cowl, je cowl is nu dicht
- werk alle draadjes weg en je cowl is klaar.Je kan je cowl 'los' dragen (zoals op bovenstaande foto's) maar je kan hem ook omslaan en in je jas vastzetten zodat je hem 'vast' draagt en je nog meer warmte van je cowl ondervindt (onderstaande foto).
Mocht je nog vragen hebben over deze 'tutorial' dan hoor ik het graag!


Ik loop er iig warmpjes bij, ik hoop jullie ook! :-D

Reacties

 1. Ziet er vrolijk uit me die kleurtjes! En inderdaad lekker warm zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleuren + lekker warm.. super! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er net ook eentje af maar dan in squares ipv stripes...vond het superleuk om te doen.
  Laat die winter maar komen he:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat idee van een cowl, ik ben op het moment een granny stripe sjaal aan het haken. Die granny's zijn verslavend he ;)Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, ik ben bezig met een sjaal van granny stripes, de jouwe vind ik ook wel mooi hoor!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je cowl heel mooi geworden. Leuk steekje en super kleuren!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet er superbehaaglijk uit zo op de foto. Volgens mij is ie ook heerlijk zacht. Laat de winter maar komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi!!!! Hoeveel bolletjes wol heb je hier voor nodig gehad??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit waren 6 bollen, maar vraag me niet welk garen en welk dikte haaknaald ik heb gebruikt, want dat weet ik niet meer xD

   Verwijderen
  2. ok dank je wel! dan heb ik even een idee!!! en vogel wel wat uit met welke haaknaald :)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek