Doorgaan naar hoofdcontent

A postcard a day #039 t/m #045

De eerste wekelijkse update van 'a postcard a day'; 7 kaarten, in 1 update :-)

#039
Voor mijn opa omdat hij werd geopereerd (ik had ook al deze zuster voor hem gehaakt).

#040
Herfst, herfst wat heb je te koop?

#041
Deze vind ik zelf onwijs gaaf geworden! Een cadeau kaartje voor de jarige!

#042
Voor mijn lieve vriendin die met haar vriend een huis heeft gekocht; 'home sweet home'

#043
Nog een beterschapskaartje.

#044
Ik weet nog dat ik aardig wat reactie's heb gekregen op mijn gehaakte cup cake spin, ik ben benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden. Het is wel onderdeel van de herfst en Halloween! ;-)

#045 de laatste alweer
'Happy birthday!'

Volgende week weer 7 nieuwe kaartjes!

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Hele mooie! Die boom vind ik super prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kaarten. Ik vind de "pleisterkaart" supergaaf en verder val ik voor de spin en het cadeautje! Heel creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben helemaal weg van de beterschapskaarten! Heel origineel bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjulliewel voor jullie reactie's! Ik haal veel inspiratie van Pinterest, zo ook bijvoorbeeld de beterschapskaarten. Maar ze zijn ook gewoon zo leuk en zo simpel om te maken! :-D
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat zijn ze leuk gelukt allemaal, ben zelf helemaal fan van het cadeau kaartje, is met recht een cadeautje om te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek