Doorgaan naar hoofdcontent

Cup cake Sint & Piet

De titel verraad het al, in dit blogje staan mijn nieuwste eigen ontwerpjes;

een amigurumi cup cake Sinterklaas ...


... en een amigurumi cup cake Zwarte Piet.


Ik ben er zo blij mee en ik ben er zo trots op! :-D
En zoals velen van jullie vast kunnen zien is dit ook de onthulling van de sneak peak van vorige week!

Het was natuurlijk voor de cup cake zwarte Piet! Harig garen voor zijn haren en een veertje voor in zijn hoed, want wat is een Zwarte Piet nou zonder veer! ;-)

Ik ben druk bezig met de patronen uitwerken en laten testen, zodra ze in mijn webshop staan laat ik het jullie weten!

Edit: ze zijn te bestellen in mijn webshop!!

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Ow, wat zijn ze gaaf geworden! Echte Made-by-Mriek-cupcakes! Terecht dat je er heel trots op bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk,enig echt waar daar mag je gerust trots op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze leuk zeg!!!
  Je cupcakes zijn altijs zo schattig!
  Leuk om te zien, dat je weer echt kan zien, dat het van jouw hand is. Super weer!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel MOOI!!! Net om op te eten lol
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schitterend weer!!!!
  Kom zo al helemaal in de Sinterklaas-stemming hihihihihi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat zijn ze leuk!!! Super joh!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een superleuke Sint&Piet cupcakes, helemaal TOP. Mooi gemaakt, knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hartstikke gaaf zijn deze cupcakes,
  ik hoop dat ze snel in je web winkeltje verschijnen,
  groetje shester

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat superleuk bedacht!! Complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk!!!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn ze leuk. Kan niet wachten tot je de patroontjes in je winkeltje heb. Ga ze zeker bestellen.

  groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek