Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuwe telefoon ...

... vraagt om een nieuw telefoonhoesje! :-D

Natuurlijk zelf gehaakt ;-) en de sluiting is een kam snap! :-D


En dan nog wat anders:
Zoals je misschien wel hebt opgemerkt vandaag geen kaarten update... Zit op het moment in een hectische tijd, met leuke en minder leuke dingen, kansen die ik moet grijpen en dingen die moeten gebeuren. Misschien komen de kaarten updates nog terug, misschien ook niet, de tijd zal het leren ;-)
De patronen voor de cup cake Sint & Piet zijn in de maak! :-) Nog even geduld ;-)

Reacties

 1. He leuk Mriek, en wat een bekende telefoon. Ik moet toch ook maar eens gaan kijken voor zo'n kam snaps tang hoor. Vind het wel heel leuk. Misschien dat ze ze op de kreadoe wel hebben.

  Jammer dat je geen kaartjes meer maakt? of alleen niet update. Ik las al dat het slechter ging met je gezondheid (stoppen met werken), jammer zeg, vervelend is dat. Heel veel sterkte met alle dingen die je op je pad tegen komt.

  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooooo herkenbaar hihihihihi!
  Ik afgelopen vrijdag ook een nieuwe telefoon .... en dus ook nieuw hoesje gehaakt hahahahahaha (alleen moet ik hem nog afwerken)

  Wat een onwijs leuke wol/katoen is dat Mriek.
  Stoer die kleurtjes!!!!!!

  Sterkte in deze hectische tijd!

  Liefs Moos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi telefoontasje is dit leuke kleuren.
  Goetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kaartjes maken ligt inderdaad even stil, ik moet gewoon keuzes maken en kan het haken niet missen. Wilde sowieso in de toekomst ook andere kaarten maken voor postcrossing, maar dat komt nog wel.
  Met mijn gezondheid gaat het redelijk goed zoals bij de vorige project 52 al te lezen was ;-) Ik ga idd stoppen bij mijn huidige werk, die keuze is in het begin van de zomer al gemaakt. Dus ook druk op zoek naar nieuw werk naast mijn huidige baan.
  En natuurlijk druk met 'made by Mriek', nieuwe eigen ontwerpjes, patronen uitschrijven en nieuwe producten online zetten :-)
  Ik ben gewoon een bezig bijtje! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)