Doorgaan naar hoofdcontent

Met de baas op stap

Hoi! Ik ben Sjakie, het hondje van Mriek. Ik ga jullie een keer verblijden met een blogje, en niet eens over mijn hondenleven, naja, een klein beetje dan, maar ook met iets wat jullie wel zal interesseren ;-)


Ik ben met mijn baas op stap geweest, het was wel een eind reizen. Eerst op de fiets (ik mocht ernaast rennen, jippie!!), toen met de bus (die we hadden gemist, moest ik met mijn billen op die koude stenen blijven zitten) en toen nog een stuk lopen en waar kwamen we uit?


Bij Knotten! Mijn baas ging haar Tweevoeters en haar dieren cup cakes brengen! Van de dieren cup cakes zijn namelijk nog steeds de patronen bij Knotten te krijgen, daarom staan ze daar deze feestdagen, om het feest nog groter te maken!


Mijn baas heeft natuurlijk ook nog even rondgesnuffeld in de leuke winkel van Francis en een klein beetje geholpen met het neerzetten van het nieuwe boekenrek, daar staat hij goed hè?!


Ik vond het wel jammer dat ik niet op mijn gemak mocht rondsnuffelen van mijn baas, ik moest aan de riem bij haar blijven. Ze heeft natuurlijk wel gelijk, we zijn niet thuis en niet in onze eigen winkel... 
Ze zei wel steeds dat ik zo braaf was en zo lief, en daar doen we het natuurlijk voor!


Toen moesten we weer naar huis, ik vond het niet zo erg maar volgens mij was mijn baas graag nog wat langer gebleven om nog even gezellig te handwerken. We gingen weer lopen, met de bus en met de fiets, maar dit keer hoefde ik niet naast de fiets te rennen. Ik was namelijk een beetje moe van alle indrukken...


Ik mocht lekker in de krat voorop de fiets van mijn baas! Ik zit op de foto hierboven lekker met mijn neus in de wind, de perfecte afsluiting van een vermoeiend dagje!

Dit was mijn blogje, vonden jullie het leuk? 
Misschien tot de volgende keer!
Liefs,
Sjakie (en natuurlijk ook van Mriek)

Reacties

 1. Sjakie, je bent een leukerd!
  Wat een avontuur zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh hij is tof de kast :) was er afgelopen donderdag en toen lag alles nog op een tafel. Heb je patronen wel gezien en er mee in mn hand gestaan! :) (maar moet er nog over denken ;))
  *en dan ben ik ook heel nieuwsgierig of je in de buurt woont maar dat is misschien wat te persoonlijk voor een blog haha ;)*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuk blogje van een leuk hondje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je Sjakie, je bent echt een lieve zoete hond. En je baas is ook heel gezellig en ik vond het leuk jullie vanmiddag live te ontmoeten bij Knotten

  Groetjes
  Marièlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Sjakie,

  Wat leuk dat je zo met je baasje mee mag! Veel plezier bij je volgende avonturen...
  Misschien kan je baasje een klein kussentje haken. Dan hoef je niet met je kont op de koude vloer... Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve sjakie,

  Mag ik een keertje met jou en je baasje mee naar Knotten? Weer een leuk freubel uitje! Mag je wel een keertje mee in de auto als je durft.

  Xxx
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige blogger is dat? Waar is de winkel Knotten?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Sjakie, wat bleef jij spannende avonturen samen met je baasje....en ook zo netjes en lief bij knotten..je baasje mag trotst op je zijn.
  En bovenal schrijf je ook nog een geweldige blog...wow wat ben jij een super lieve hond. (wacht stiekem op nog een leuk blogje van je )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sjakie ....... Geloof dat ik hier nu een jaloerse Tika heb .... die verzuchte met een pruillip dat zij NOOIT voorop in het mandje mocht zitten ----- is ze ook een ietsiepietsie te groot voor ;-)

  Heerlijk zo'n uitstapje wolwinkel!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeg Sjakie, ik heb dit maar niet hardop gelezen anders wordt Pukkie erg jaloers en die ligt net lekker in het zonnetje te maffen! Wat een reis heb jij afgelegd en jouw baas? die heeft het maar mooi voor elkaar, haar cupcakes in de winkel!!
  SUper!!!!!!!!!!!!!! Lekker uitrusten maar Sjaak!
  xxx
  Dutch Tulip
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk verhaal Sjakie, en het was zeker een spannende dag met het baasje. Wat een leuke cupcakes heeft ze gemaakt!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een avonturen zeg voor zo'n klein hondje. Wat een schatje trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)