Doorgaan naar hoofdcontent

week 45 - 2011


Huisje weer eens een beetje opgeruimd... Ik had er echt een zooitje van gemaakt de afgelopen weken. Zo is nu ook mijn stapel Flows weer compleet en liggen ze netjes op mijn nachtkastje :-) Ik wilde ze eerst nog gebruiken voor het mini Round Robin Notebook, maar ik vind het zo zonde om erin te knippen... Hebben jullie dat nou ook met sommige tijdschriften?
Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Grappig, ik heb ze een tijd terug ook allemaal uitgezocht en op nummer gelegd. Ik heb in een aantal Flows wel geknipt. Dat waren dubbele nummers...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, dat komt me bekend voor. Alleen bij dit tijdschrift trouwens. Soms koop ik er 2 (1 om er in te knippen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat gevoel ken ik wel, ik knip niet graag in tijdschriften.. dood zonde ;-)
  leuk dat stapeltje flows,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, grappig! In het begin ben ik heel voorzichtig met een nieuwe Flow, maar het 'knipmoment' breekt bij mij altijd al snel aan, te veel moois om ongeknipt te laten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ken dat, ik knip of schrijf eigenlijk nergens in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Idd vooral de flow die staat vol met leuke dingen!!! Maar op een gegeven moment worden de stapels veeeel te groot dus ben ik inspiratieboeken aan het bij houden daar heb ik er al 5 van vol en de rest gebruik ik voor het rrnotebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daarom hebben wij de leesmap! En dan de alleroudste (13 weken oud). Ik krijg elke week 20 tijdschriften in de bus voor maar € 6,60 per week en die mag ik ook houden! Heerlijk! Dus daar kan ik lekker de recepten uitscheuren en dingen uit knippen. Het enige nadeel is dat ze 13 weken oud zijn, maar ach, in maart ben ik nog in kerstsfeer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kan op flow een abonnement nemen dat je en het nummer krijgt met alles erin en dat je alle pakpapier boekjes ed er nog een keer extra los bij krijgt! Misschien een tip?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat herkenbaar! soms wil ik er wel in knippen maar ik kan het nooit over mijn hart verkrijgen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)