Doorgaan naar hoofdcontent

week 45 - 2011


Huisje weer eens een beetje opgeruimd... Ik had er echt een zooitje van gemaakt de afgelopen weken. Zo is nu ook mijn stapel Flows weer compleet en liggen ze netjes op mijn nachtkastje :-) Ik wilde ze eerst nog gebruiken voor het mini Round Robin Notebook, maar ik vind het zo zonde om erin te knippen... Hebben jullie dat nou ook met sommige tijdschriften?
Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Grappig, ik heb ze een tijd terug ook allemaal uitgezocht en op nummer gelegd. Ik heb in een aantal Flows wel geknipt. Dat waren dubbele nummers...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, dat komt me bekend voor. Alleen bij dit tijdschrift trouwens. Soms koop ik er 2 (1 om er in te knippen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat gevoel ken ik wel, ik knip niet graag in tijdschriften.. dood zonde ;-)
  leuk dat stapeltje flows,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, grappig! In het begin ben ik heel voorzichtig met een nieuwe Flow, maar het 'knipmoment' breekt bij mij altijd al snel aan, te veel moois om ongeknipt te laten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ken dat, ik knip of schrijf eigenlijk nergens in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Idd vooral de flow die staat vol met leuke dingen!!! Maar op een gegeven moment worden de stapels veeeel te groot dus ben ik inspiratieboeken aan het bij houden daar heb ik er al 5 van vol en de rest gebruik ik voor het rrnotebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daarom hebben wij de leesmap! En dan de alleroudste (13 weken oud). Ik krijg elke week 20 tijdschriften in de bus voor maar € 6,60 per week en die mag ik ook houden! Heerlijk! Dus daar kan ik lekker de recepten uitscheuren en dingen uit knippen. Het enige nadeel is dat ze 13 weken oud zijn, maar ach, in maart ben ik nog in kerstsfeer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kan op flow een abonnement nemen dat je en het nummer krijgt met alles erin en dat je alle pakpapier boekjes ed er nog een keer extra los bij krijgt! Misschien een tip?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat herkenbaar! soms wil ik er wel in knippen maar ik kan het nooit over mijn hart verkrijgen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)