Doorgaan naar hoofdcontent

week 46 - 2011

Ik ben deze week met Sjakie naar de trimmer geweest. Normaal gaat hij met opa & oma mee, maar die konden niet, dus ging ik met meneer op stap. Hij was verrast toen we de trimsalon binnenliepen, volgens mij verwachtte hij niet dat ik er met hem naar toe zou gaan en we waren ook lekker om gelopen (wist ik veel waar dat straatje was en de GPS op m'n telefoon wilde niet meewerken) dus had hij het niet door.
Zoals je op de voor en na foto kan zien is er aardig wat af, hij lijkt weer dun! (hihi)
Sjakie is nog steeds gewoon Sjakie, met zijn Sjakie-streken :-)

Reacties

 1. Nou hij is het heertje weer hoor :-)
  Alhoewel ik ze met langere vacht ook mooi vind. Mijn hond heeft ook een gelijksoortige vacht en gaat ook naar de trimmer maar ik vind hem eigenlijk met lang haar leuker :P hij blijft natuurlijk even lief hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjakie is weer helemaal "het" Sjakie hahahahhaha! Super!!!!!!

  Hier geen trimmer nodig voor mijn kortharige zwarte mormel .... wel een soort "wasmachine" .... als je ziet wat die momenteel aan zand en bagger mee naar binnensleept iedere keer *zucht*

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een plaatje weer die Sjaak,gek dat ze bijna altijd door hebben waar je heen gaat,dat hebben die 2 van ons altijd met het bezoek aan de dierenarts terwijl we er lekker heen wandelen worden hun steeds nerveuzer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een echte heer is die sjakie weer,hihihih
  maar met lange haren vond ik hem ook erg leuk
  ziet er dan wat meer ondeugender uit,
  maar hij is weer klaar voor de feestdagen moet je maar denken,hihihihi,
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij ziet er weer prachtig uit, en zoals Margreet al zei met langere vacht ook mooi.
  Hij is er echt voor gaat zitten he voor de foto!
  schitterend.
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjakie ziet er weer piekfijn uit!!!!!
  Die sneak peek............wat zou dat toch zijn??
  xxx
  Dutch Tulip
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een gave dingen heb je gemaakt ben gewoon jaloers...ben gister voor het eerst begonnen om te leren haken..ben al trots dat ik vandaag een rond kleedje heb gemaakt..ik wil heel graag van die mooie knuffels gaan leren haken maar heb nog een lange weg te gaan als ik al die mooie werkjes zie...succes met deze mooie site grtjes marijk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek