Doorgaan naar hoofdcontent

week 46 - 2011

Ik ben deze week met Sjakie naar de trimmer geweest. Normaal gaat hij met opa & oma mee, maar die konden niet, dus ging ik met meneer op stap. Hij was verrast toen we de trimsalon binnenliepen, volgens mij verwachtte hij niet dat ik er met hem naar toe zou gaan en we waren ook lekker om gelopen (wist ik veel waar dat straatje was en de GPS op m'n telefoon wilde niet meewerken) dus had hij het niet door.
Zoals je op de voor en na foto kan zien is er aardig wat af, hij lijkt weer dun! (hihi)
Sjakie is nog steeds gewoon Sjakie, met zijn Sjakie-streken :-)

Reacties

 1. Nou hij is het heertje weer hoor :-)
  Alhoewel ik ze met langere vacht ook mooi vind. Mijn hond heeft ook een gelijksoortige vacht en gaat ook naar de trimmer maar ik vind hem eigenlijk met lang haar leuker :P hij blijft natuurlijk even lief hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjakie is weer helemaal "het" Sjakie hahahahhaha! Super!!!!!!

  Hier geen trimmer nodig voor mijn kortharige zwarte mormel .... wel een soort "wasmachine" .... als je ziet wat die momenteel aan zand en bagger mee naar binnensleept iedere keer *zucht*

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een plaatje weer die Sjaak,gek dat ze bijna altijd door hebben waar je heen gaat,dat hebben die 2 van ons altijd met het bezoek aan de dierenarts terwijl we er lekker heen wandelen worden hun steeds nerveuzer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een echte heer is die sjakie weer,hihihih
  maar met lange haren vond ik hem ook erg leuk
  ziet er dan wat meer ondeugender uit,
  maar hij is weer klaar voor de feestdagen moet je maar denken,hihihihi,
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij ziet er weer prachtig uit, en zoals Margreet al zei met langere vacht ook mooi.
  Hij is er echt voor gaat zitten he voor de foto!
  schitterend.
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjakie ziet er weer piekfijn uit!!!!!
  Die sneak peek............wat zou dat toch zijn??
  xxx
  Dutch Tulip
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een gave dingen heb je gemaakt ben gewoon jaloers...ben gister voor het eerst begonnen om te leren haken..ben al trots dat ik vandaag een rond kleedje heb gemaakt..ik wil heel graag van die mooie knuffels gaan leren haken maar heb nog een lange weg te gaan als ik al die mooie werkjes zie...succes met deze mooie site grtjes marijk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)