Doorgaan naar hoofdcontent

Inpak ideetje


Ik heb hem gevonden op Pinterest en vond hem zo onwijs geweldig! Ik moest hem gewoon een keer maken. Ik heb zelf leuke kleine cadeautjes gemaakt voor de Kerst, dus het inpakken is zo nog een extra feestje!

Je hebt nodig:
- lege WC rol
- inpakpapier dat om de WC rol heen past
- plakband
- leuke lintjes (staat niet op de foto)


Plak het inpakpapier op de WC rol, zorg dat er aan de boven- en onderkant van de WC rol inpakpapier zit.
Knip het inpakpapier aan de boven en onderkant van de WC rol in, vouw ze naar binnen en plak vast met plakband.


Vouw aan de onderkant de WC rol dicht; dit doe je door de WC rol tot de helft van de cirkel naar binnen te duwen.
Als het goed is is de onderkant nu gesloten, doe je cadeautje in de verpakking.
Vouw de bovenkant van de verpakking dicht op dezelfde manier als de onderkant.
Bind een lintje om de verpakking heen zodat hij dicht blijft zitten.


Tada! Een leuke en originele manier om je cadeautjes te verpakken!

De oorspronkelijke Engelse tutorial staat hier en is van Crissy's Craft.

Veel plezier met inpakken!
Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Ziet er leuk uit, zeker met zo'n vrolijk papiertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee, ik heb ook nog 2 kleine kadootjes ga het morgen proberen!!!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke dingen en zo makkelijk te maken gr cuners

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek