Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstsokjes

Kennen jullie de Kerstsokjes van Sucrette al? Ze heeft sowieso een onwijs leuke blog, zeker een bezoekje waard! :-)
Het Kerstsokjes patroon staat op haar blog, onwijs leuk dat ze dit leuke patroontje wilde delen!

 Ze zijn in een paar uurtjes gemaakt en wat ik het leukste vindt is dat ik hiervoor geen nieuwe bollen heb aan hoeven breken; ze zijn perfect om met restjes te maken! :-D

Ik ben tot deze kleuren combinatie's gekomen door willekeurig een bol katoen uit mijn restjes bak te pakken, wat vinden jullie ervan? Ik ben benieuwd welke kleuren jullie zouden gebruiken!

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. De Nederlandse vertaling van dit patroon vind je bij Lindevrouw: http://lindevrouwsweb.blogspot.com/2011/11/kerstsokjes.html
  Ik had dit linkje ook al op mijn blog gezet: zò leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw zeg! ik vind die laatste het leukst denk ik ( ze zijn allemaal top hoor )!! :):)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja he, ik maakte er een tijdje geleden ook al een paar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, je sokjes. Echt een heel leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn leuk, in de boom, maar ook leuk als cadeau"label" of bij een kraamcadeautje als hanger!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk seg! :) ik ga deze ook eens probere te maken :)
  ik ga ook die blog eens bezoeken

  hou je haaks
  kapitein haakje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zeg! Welke kleuren ik zou gebruiken? In ieder geval 1 of maar twee kleuren. Ik hou niet zo van teveel kleuren bij elkaar. Misschien donker groen en rood bij elkaar, lekker kerstig ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige sokjes!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn ze leuk! En wat zijn de kleuren mooi! Ja het zijn echt schatjes! En zeker leuk om ze te haken! En willekeurig een kleur kiezen geeft het verrassendsste resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig zijn ze met die kleurtjes! Ik heb ze ook gemaakt, in rood met wit. Ze hangen nu met knijpertjes aan een groenslinger met lichtjes aan de trap. Ben er zelf heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek