Doorgaan naar hoofdcontent

Vlinder traktatie

Vandaag vierden we mijn 'afscheid' op peuterspeelzaal de Vlinders. Nog twee ochtendjes en het is echt afgelopen...

Maar wat is een betere traktatie voor peuterspeelzaal de Vlinders dan vlinders? Dat vond ik zelf ook! Dit was het resultaat:


Het is makkelijk en snel te maken. Hoe? Nou;

Je hebt nodig voor 20 traktaties:
- 20 houten wasknijpers
- 20 hersluitbare zakjes (+/- 17x15 cm)
- 10 chenille draadjes
- stiften
- wat lekkers, ik gebruikte popcorn (350 gram).

Versier de knijpers zoals je zelf wilt met de stiften. Ik heb aan de ene kant getekend en aan de andere kant een kleine boodschap geschreven.


Vul het hersluitbare zakje ongeveer tot de helft, sluit het zakje en vouw hem dubbel.


Doe de knijper in het midden van het zakje, hiervoor schuif je de popcorn in het midden uit elkaar zodat de knijper er tussen past.Knip een chenilledraad door midden, vouw hem dubbel en vouw voelsprieten. Knijp hem tussen de knijper.
Tada, je hebt een vlinder!


Als je ze allemaal hebt doe je ze op een leuk dienblad/mand en trakteren maar.
Bij mijn peuters waren ze een groot succes! Ze zijn allemaal mee naar huis 'gevlogen' om thuis lekker op te smikkelen (we hadden die ochtend al zoveel gegeten...) ;-)

Liefs,
Mriek

ps: voorbeeld gevonden op Pinterest, voor de link klik hier.

Reacties

 1. Wat een super leuk idee en ook nog eens uitvoerbaar.
  groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk gedaan (en simpel, je moet er maar op komen ;-) )
  Vind je het erg dat je daar voor het laatst bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee zeg!! Die ga ik onthouden voor mijn dochters verjaardag. Ze wordt dan 6, maar dan vinden ze vlinders ook vast nog leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een hele leuke tractatie.
  En popcorn valt zeker in de smaak.
  Wat een leuke creaties maak jij.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super zeg! Heel toepasselijk en voor de kinderen zag het er natuurlijk ook erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk!
  Binnenkort neem ik afscheid van de kindjes van mijn werk en vindt dit echt een leuk idee om te te trakteren :) Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Miek,

  Heb jou ideetje getrakteerd met groot succes!(zie mijn blog)
  Had de vlinder wel ietje aangespast; ipv knijpertje een stempelstift gebruikt en vastgeplakt met plakband. Nogmaals bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek