Doorgaan naar hoofdcontent

week 01 - 2012

Jaja, ook dit jaar weer een project 52 te volgen op mijn blog. Natuurlijk is Amineko onmisbaar in dit verhaal en zal ze elke week op de foto staan!
Waarom post je ze dit jaar op maandag en niet op zaterdag? Dit komt omdat 31 december 2012 valt op maandag! Zo kan ik de laatste foto precies op de laatste dag van het jaar posten! :-)


Ik ben druk bezig geweest met het 'mini Round Robin boekje' van Joke. Zoals je hier kon lezen is mijn boekje op reis gegaan naar Joke en eigenlijk hadden we begin december onze boekjes al uit moeten wisselen. Dit ons beide niet gelukt, maar nu staat er een afspraak om de boekjes uit te wisselen over een paar weken dus moet ik hard aan de slag. Hij is nu bijna klaar, dus ik denk dat hij nu wel op tijd af komt ;-)

Reacties

 1. Hè gelukkig, ik vind jouw Amineko zo leuk! ♥
  Ze staat bij mij op mijn to do-lijstje van dit jaar! Ik weet alleen nog niet welk kleurtje ik nu het leukste vind... Dus, nog even geduld! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat Amineko zich nog een heel jaar laat zien! (ze is ook zo'n mooi fotomodel ;-) )

  Als jullie allebei aan de late kant zijn, is het vast niet erg, als het maar wordt wat je er mee bedoelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he dat Round Robin project, ze zal wel benieuwd zijn naar het boekje. Maar als ik zo zie wat voor mooie dingen je maakt, zal ook dat boekje er prachtig uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek