Doorgaan naar hoofdcontent

Amineko

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben ben ik helemaal weg van Amineko, zij gaat natuurlijk niet voor niks elke week voor me op de foto.

Eergisteren postte ik deze foto van Amineko op twitter en mijn facebook.

- Help me! They locked me up! -
- klik hier om deze foto te pinnen -  


Hij maakte wel wat los :-) Erg leuk om te lezen allemaal. Ondertussen is Amineko weer bevrijdt en hangt ze na dat ze in bad is geweest te drogen aan de waslijn.

Maar nu wil het dat ik van haakmuts een hele leuke link kreeg na aanleiding van deze foto!

- klik hier om deze foto te pinnen -

Heb je ooit zo'n grote Amineko gezien? Hij is niet van mij hij is van Fiddly Fingers en heet Chester. Geweldig toch??

Na deze foto kon ik het niet laten om een aparte 'Crochet Amineko' board te maken op Pinterest. Met bijvoorbeeld deze ...

- klik hier om deze foto te pinnen -

... en deze ...

- klik hier om deze foto te pinnen -

Er zijn zoveel leuke Amineko's te vinden! Ik denk dat die board nog wel gaat groeien :-)
Wat ook leuk is, er bestaat een Amineko hyves en sinds vandaag een Amineko facebook groep! Schroom niet en wordt lid! :-)

Mijn vraag aan jou: heb jij al een Amineko gemaakt?

Liefs,
Mriek

PS: deze foto's ook pinnen op Pinterest? Klik dan op de link onder de foto :-)

Reacties

 1. Ze blijft leuk én erg fotogeniek! Het zal bij mij vast ook niet bij 2 blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er pas 1 gemaakt! Maar ik heb alleen nog foto's op mijn blog staan.. Binnenkort misschien pinterest! (Ben nog een beetje mijn weg aan het zoeken in blogland)

  Ik vind Amineko ook helemaal geweldig! Ga er zeker nog wat maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moet haar echt serieus gaan maken nadat ik met mijn andere project klaar ben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry, I can't speak dutch! Thank you for putting a picture of me and Chester on your blog. In answer to your question I used a 12mm hook and 5 strands of dk yarn at a time. It was lovely to see your comment on my blog and I love your Amineko stuffing the other Amineko! Below I translated it to Dutch hope it makes sense x

  Sorry, ik kan niet spreken Nederlands! Dank u voor het aanbrengen van een foto van mij en Chester op uw blog. In antwoord op uw vraag heb ik een 12mm haak en 5 strengen dk garen op een moment. Het was heerlijk om je reactie te zien op mijn blog en ik ben helemaal Amineko vulling de andere Amineko!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How great that you visited my blog! :-) I can read English, I'm not good in spelling it, that's why I blog in my native language Dutch :-)
   The Amineko filling the other Amineko is not mine, I found it on internet. You can find the source on the link under the picture on pinterest.
   Is there another big Amineko in the making? In Holland we have yarn wich is for hook 12mm it's called hoooked zpagetti, ever heard of it?
   Thanks for your reaction :-)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Plaats je een foto op de hyve en/of facebook van Amineko? :-)

   Verwijderen
  2. Hij staat nu op mijn blog :-)
   http://wollebol.blogspot.com/

   Verwijderen
 6. Hoi Marieke,
  wat blijft Amineko leuk hè. Ik heb de mijne (of eigenlijk is hij geadopteerd door mijn zoontje) net op mijn pinterest gezet. Als je zin hebt, kom maar eens langs. Er staat nog niet zoveel op hoor, ben het nog een beetje aan het uitzoeken.
  Groetjes, Jolita
  http://pinterest.com/jolitab/for-the-home/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. No more big Amineko's for now, I'm afraid. I am using Chester to promote a few workshops that I am running on 'Extreme Crochet'. I have not heard of hoooked zpagetti yarn. Do you know of a site where I can look at it on line? Is it expensive because Extreme Crochet uses a large amount of yarn? I have just posted on my blog tonight and have done some small 'big hook' projects.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ www.hoooked.nl you can find all information about zpagetti. On the right you can choose the flag of your language :-) I also made some things with zpagetti, you can find them with the 'label' zpagetti :-)

   Verwijderen
  2. Hello again! I have just looked at the site you recommended and it was very good. I particularly liked the patterns and may try one of the bags with about 15+ strands of yarn at a time on perhaps a 19mm hook (as this is one I already have). I now understand what you mean by zpagetti yarn. We now have similar in the UK but it is called Hoopla Yarn. It has only recently become available over here. If you would like to have a look the website is http://www.hooplayarn.com/node/1. The site is not as good as the one you gave me and I doubt you can convert the language to dutch!! Thanks for your help x

   Verwijderen
 8. Hey Marieke

  Wat een leuke Amineko foto's heb je gevonden! Ik krijg weer zin in een fotoshoot met mijn Amineko. Hij zit nu alweer een paar weken te suffen in de boekenkast.
  groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super die grote Amineko zeg! Wat een werk zal dat zijn geweest :) Ik ben ook bezig met eentje, wel een kleintje dan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben al lid van je amineko groepje, heb het patroon eens bekeken en ga straks aan de slag! Nu nog een leuk kleurtje zoeken!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. super leuk, ik heb zelf ook een amineko gemaakt, ze zijn zoo schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet bekennen dat ik er nog steeds geen heb gehaakt, nog steeds to do!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Professor Perkamentus

Hier liet ik al een deel van hem zien, professor Perkamentus. Nu is hij klaar en ik vind de hele Harry Potter deken zo gaaf worden!


Ik ben nu ongeveer op de helft van de deken. Er komen nog 3 blokken, een banner boven en beneden en een rand om hem af te maken. Er valt nog genoeg aan te haken dus ;-)


Het patroon van professor Perkamentus is van CraftyRidge en vind je hier. De rest van de blokken die ik heb gehaakt zijn ook op haar site te vinden :-)

Liefs,
Mriek

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Sfeerlichtjes (+ tutorial)

De donkere avonden zijn weer aangebroken, niks gezelligers dan lekker de kaarsjes aan!


Deze sfeerlichtjes zijn makkelijk en leuk om te maken. Ideaal als werkje voor tussendoor!Je hebt nodig:
- lege pot van de groente (etiket eraf geweekt)
- dubbelzijdig tape/plakband
- 2 kleuren katoen
- haaknaald #5
- schaar
- kaarsje die in het potje past

* Je begint door een lossen ketting te haken, maak hem lekker lang, hecht niet af!


* Wikkel de dubbelzijdig tape om het potje, in rondjes, het mag elkaar niet overlappen.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Plak dubbelzijdig tape op de bovenste- en onderste rand zodat het netjes doorloopt.
* Trek het beschermlaagje van de tape af


* Begin aan de onderkant met het opplakken van de lossenketting
* Let op dat je de begindraadjes naar boven toe plakt en je onder je opgeplakte lossenketting geen tape meer ziet


* Wikkel verder met de lossenketting, op bovenstaande foto zie je hoe je doorgaat met de volgende rij
* Zorg dat de rijen tegen elkaar aa…