Doorgaan naar hoofdcontent

Amineko

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben ben ik helemaal weg van Amineko, zij gaat natuurlijk niet voor niks elke week voor me op de foto.

Eergisteren postte ik deze foto van Amineko op twitter en mijn facebook.

- Help me! They locked me up! -
- klik hier om deze foto te pinnen -  


Hij maakte wel wat los :-) Erg leuk om te lezen allemaal. Ondertussen is Amineko weer bevrijdt en hangt ze na dat ze in bad is geweest te drogen aan de waslijn.

Maar nu wil het dat ik van haakmuts een hele leuke link kreeg na aanleiding van deze foto!

- klik hier om deze foto te pinnen -

Heb je ooit zo'n grote Amineko gezien? Hij is niet van mij hij is van Fiddly Fingers en heet Chester. Geweldig toch??

Na deze foto kon ik het niet laten om een aparte 'Crochet Amineko' board te maken op Pinterest. Met bijvoorbeeld deze ...

- klik hier om deze foto te pinnen -

... en deze ...

- klik hier om deze foto te pinnen -

Er zijn zoveel leuke Amineko's te vinden! Ik denk dat die board nog wel gaat groeien :-)
Wat ook leuk is, er bestaat een Amineko hyves en sinds vandaag een Amineko facebook groep! Schroom niet en wordt lid! :-)

Mijn vraag aan jou: heb jij al een Amineko gemaakt?

Liefs,
Mriek

PS: deze foto's ook pinnen op Pinterest? Klik dan op de link onder de foto :-)

Reacties

 1. Ze blijft leuk én erg fotogeniek! Het zal bij mij vast ook niet bij 2 blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er pas 1 gemaakt! Maar ik heb alleen nog foto's op mijn blog staan.. Binnenkort misschien pinterest! (Ben nog een beetje mijn weg aan het zoeken in blogland)

  Ik vind Amineko ook helemaal geweldig! Ga er zeker nog wat maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moet haar echt serieus gaan maken nadat ik met mijn andere project klaar ben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry, I can't speak dutch! Thank you for putting a picture of me and Chester on your blog. In answer to your question I used a 12mm hook and 5 strands of dk yarn at a time. It was lovely to see your comment on my blog and I love your Amineko stuffing the other Amineko! Below I translated it to Dutch hope it makes sense x

  Sorry, ik kan niet spreken Nederlands! Dank u voor het aanbrengen van een foto van mij en Chester op uw blog. In antwoord op uw vraag heb ik een 12mm haak en 5 strengen dk garen op een moment. Het was heerlijk om je reactie te zien op mijn blog en ik ben helemaal Amineko vulling de andere Amineko!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How great that you visited my blog! :-) I can read English, I'm not good in spelling it, that's why I blog in my native language Dutch :-)
   The Amineko filling the other Amineko is not mine, I found it on internet. You can find the source on the link under the picture on pinterest.
   Is there another big Amineko in the making? In Holland we have yarn wich is for hook 12mm it's called hoooked zpagetti, ever heard of it?
   Thanks for your reaction :-)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Plaats je een foto op de hyve en/of facebook van Amineko? :-)

   Verwijderen
  2. Hij staat nu op mijn blog :-)
   http://wollebol.blogspot.com/

   Verwijderen
 6. Hoi Marieke,
  wat blijft Amineko leuk hè. Ik heb de mijne (of eigenlijk is hij geadopteerd door mijn zoontje) net op mijn pinterest gezet. Als je zin hebt, kom maar eens langs. Er staat nog niet zoveel op hoor, ben het nog een beetje aan het uitzoeken.
  Groetjes, Jolita
  http://pinterest.com/jolitab/for-the-home/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. No more big Amineko's for now, I'm afraid. I am using Chester to promote a few workshops that I am running on 'Extreme Crochet'. I have not heard of hoooked zpagetti yarn. Do you know of a site where I can look at it on line? Is it expensive because Extreme Crochet uses a large amount of yarn? I have just posted on my blog tonight and have done some small 'big hook' projects.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ www.hoooked.nl you can find all information about zpagetti. On the right you can choose the flag of your language :-) I also made some things with zpagetti, you can find them with the 'label' zpagetti :-)

   Verwijderen
  2. Hello again! I have just looked at the site you recommended and it was very good. I particularly liked the patterns and may try one of the bags with about 15+ strands of yarn at a time on perhaps a 19mm hook (as this is one I already have). I now understand what you mean by zpagetti yarn. We now have similar in the UK but it is called Hoopla Yarn. It has only recently become available over here. If you would like to have a look the website is http://www.hooplayarn.com/node/1. The site is not as good as the one you gave me and I doubt you can convert the language to dutch!! Thanks for your help x

   Verwijderen
 8. Hey Marieke

  Wat een leuke Amineko foto's heb je gevonden! Ik krijg weer zin in een fotoshoot met mijn Amineko. Hij zit nu alweer een paar weken te suffen in de boekenkast.
  groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super die grote Amineko zeg! Wat een werk zal dat zijn geweest :) Ik ben ook bezig met eentje, wel een kleintje dan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben al lid van je amineko groepje, heb het patroon eens bekeken en ga straks aan de slag! Nu nog een leuk kleurtje zoeken!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. super leuk, ik heb zelf ook een amineko gemaakt, ze zijn zoo schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet bekennen dat ik er nog steeds geen heb gehaakt, nog steeds to do!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Corner to corner pixel haken

Pixel haken met de corner to corner steek (ook wel c2c), het is niet zo ingewikkeld als het lijkt en erg leuk om te doen. In deze tutorial laat ik stap voor stap zien hoe je dit hartje pixel haakt.


Je hebt nodig:
- 2 kleuren van hetzelfde merk garen
- haaknaald die bij het garen past
- schaar
- stopnaald
- het patroon (zie hieronder)
- een pen
- optioneel is een dienblad, ik vind dat fijn werken met pixel haken en zeker met het keren van je werk, dan raken de draden niet in de knoop.


Ik ga er bij deze tutorial vanuit dat je bekend bent met de corner to corner steek. Ben je dat nog niet? Hier vind je een foto tutorial.


Dit is het patroon van het pixel hart die we deze tutorial gebruiken.


Van de achtergrond kleur (in dit voorbeeld geel) heb je twee bollen nodig. Je kan (net zoals ik heb gedaan) een bolletje garen van de grote bol maken.


Het maakt niet uit in welke hoek je begint bij het corner to corner pixel haken. Ik begin graag rechts onderin.
De eerste 5 rijen zijn corner to corner …