Doorgaan naar hoofdcontent

week 12 - 2012


Jaja, het zit er bijna op, het fibromyalgie traject. Qua fysiek ben ik goed vooruit gegaan, dus ik ben wel trots op mezelf! Natuurlijk merkte ik dat thuis ook al, maar dat het nu op papier staat is natuurlijk mooi om te lezen!
Nu moet ik zelf gaan sporten om dit natuurlijk op peil te houden en het liefst nog verder op te bouwen! Morgen sta ik fris en fruitig in de sportschool en doe mijn ding op mijn eigen tempo! Mijn voortgang blijf ik bijhouden, dan kan ik zien of ik verder vooruit ga en dan weet ik voor de volgende keer op welk niveau ik moet trainen (anders zou ik het zo vergeten xD)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Fijn dat Amineko je steunt bij je strijd om conditie te behouden. Succes in de sportschool!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik ben ook wel heel blij met Amineko! ;-)

   Verwijderen
 2. Wat goed dat je conditie erop vooruit gaat! Fybro is niet niks hé, gelukkig kan je lekker creatief bezig blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker niet niks. Ben blij dat het niet erger wordt, maar ermee leren omgaan is toch echt niet altijd even makkelijk...
   Gelukkig kan ik een hoop kwijt in mijn creativiteit! En ook weer in wat langere wandelingen met mijn hondje en misschien straks ook weer in 'echt' sporten! :-)

   Verwijderen
 3. Glad to see you have your stripey amineko to keep you motivated!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, wat fijn zeg dat het beter gaat. Heb je een speciaal programma gevolgt. Heb er op 't moment zoveel last van dat ik aan de pijnstillers moet. Fijn dat je zoveel kunt haken. Heb je dan geen last van zere vingers en polsen? Ben bnieuwd naar jouw ervaring. Op de foto's te zien ben jij ook nog niet zo oud.Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil je graag een mailtje sturen, maar kan je mailadres niet vinden. Zou je die mij willen mailen? madebymriek @ gmail . com (zonder de spaties)
   Liefs

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)